2015.03.10. 14:18

Közlemény - A tiszaújvárosi Jobbik adományozott a Szakáldi Polgárőrségnek

Szakáld, Tiszaújváros - Technikai eszközöket adományozott a Jobbik Tiszaújvárosi Ifjúsági Tagozat a Szakáldi Polgárőrségnek március 8-án, vasárnap. Az átadásra Szakáldon került sor, ahol a Jobbik IT elnöke, Molnár Zoltán nyújtott segítő jobbot a Szakáldi Polgárőr Egyesület elnökének, Farkas Józsefnek.

A Tiszaújvárosi Jobbik IT célja, hogy segítse a Tiszaújvárosban és vonzáskörzetében élőket, támogassa mindennapjaikat, biztonságukat. Adományukkal hozzá akartak járulni a közbiztonság elősegítéséhez, a polgárőri munka megkönnyítéséhez. A technikai eszközöket Molnár Zoltán, a Jobbik Tiszaújvárosi IT elnöke adta át a Szakáldi Polgárőr Egyesület elnökének, Farkas Józsefnek, vasárnap.

A szomszédos településen működő Szakáldi Polgárőrség már évek óta vigyáz az ott élők vagyoni és testi biztonságára, segítik a helyi rendőrség munkáját, mindezt –ahogy elnökük fogalmaz – karitatív tevékenységként, falujukért teszik. Céljuk, hogy fellépjenek a betörések, garázdálkodások ellen. Teszik mindezt munkájuk mellett, szabadidejükben, saját erejükből finanszírozva. A fáradozásuk nem hiábavaló, mióta a polgárőrség felállt Szakáldon, a lopások száma csökkent és a bűnözést is sikerült visszaszorítani.

A Jobbik Tiszaújvárosi IT tagjai ezért két pár rádiós adó-vevő készülékkel járultak hozzá a további munkájukhoz, amivel könnyebb lesz a kapcsolattartás a polgárőrök között, miközben járőröznek falujukban. Az elnök továbbá biztosította a Szakáldi polgárőröket arról, hogy továbbra is segítik őket munkájukban.

- Molnár Zoltán, Jobbik Tiszaújvárosi IT elnök -