Helyi közélet

2015.03.20. 19:39

"Hála a jószívű embereknek"

Miskolc - Élelmiszer-adománnyal érkezett a Gyermekvárosba a Coop Segély Alapítvány.

Miskolc - Élelmiszer-adománnyal érkezett a Gyermekvárosba a Coop Segély Alapítvány.Több mázsa alapélelmiszert (lisztet, olajat, tejet, tésztát, rizst), valamint édességet és gyümölcsöt adományozott csütörtökön a Coop Segély Alapítvány a különleges ellátást igénylő gyermekeket nevelő intézmények számára a Gyermekvárosban, azaz a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézményben. Az ünnepélyes átadáson elhangzott: az alapítvány a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén több mint 7 ezer gyermek étkezését 20 millió forint értékű élelmiszer-adománnyal segíti országszerte.

Háromezer bolt

Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: mivel támogatásuk a gyermekeknek szól, édesség- és gyümölcscsomagokat is hoztak magukkal, hiszen a kicsik erre sokkal jobban emlékeznek majd, mint az ebédjükhöz felhasznált alapélelmiszerekre. Hozzátette: a száz százalékban magyar tulajdonú Coop Gazdasági Csoport Magyarország legrégebbi üzletláncaként csaknem 3 ezer franchise boltjával az ország valamennyi településén jelen van. A Coop Segély Alapítványt 2010-ben hozták létre abból a célból, hogy segíteni tudjanak a bajba jutott árvízkárosultaknak, majd a vörösiszap károsultjainak. Szerencsére az elmúlt években nem történtek ehhez hasonló katasztrófák, de az alapítvány azóta is folytatja az adományozást, különös figyelmet szentelve a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. Tóth László kiemelte: támogatásuknak az az üzenete, hogy aki tud és megteheti, segítsen.

Az adományozásról szóló dokumentumokat Sike Ildikó, a B.-A.-Z. Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ igazgatója vette át.

Az igazgató a központ gyermekei és munkatársai nevében megköszönte az adományt. Úgy fogalmazott: mindig felemelő és megható érzés, amikor valamelyik cég a nehéz sorsú gyermekeket segíti.

Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kirendeltségének igazgatója öt szóban foglalta össze gondolatait: hála, köszönet, magyar termék és biztatás. A magyar termékről szólva kifejtette: a Coop üzletlánc meghatározó ismérve a magyar termékek iránti elkötelezettsége.

Dr. Dobosné Vörös Eleonóra, a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott vezetője elmondta:

– Nagyon megtiszteltető, hogy mi fogadhatjuk az adományt. Örülök, hogy sok jószívű ember van, akik figyelnek a nehéz helyzetű gyerekekre.

Köszönet és elismerés

Az átadóünnepségen részt vett Demeter Ervin, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. Úgy fogalmazott: köszönet és elismerés illeti az alapítvány tevékenységét. Jelezte: a Coop Gazdasági Csoport közel 32 ezer embert foglalkoztat, főleg azokon a kistelepüléseken, ahol nagyon nehéz munkahelyet teremteni.

Bánné dr. Gaál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke megemlítette: Európában egyre nagyobb a társadalmi felelősségvállalás, és meglátása szerint hazánkban is egyre több cég adakozik. Végül dr. Alakszai Zoltán, a miskolci polgármesteri hivatal kabinetvezetője köszönte meg a Coop adományát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában