Helyi közélet

2015.03.23. 16:32

Az Erzsébet-kártya segített a turizmuson

Miskolc - Száz kiállító van itt az ország minden részéből: a Dunántúltól Hajdúszobosz­lóig – mondta a szombati forgatagban Bárdos István, a „Menjünk világgá…!” Utazási kiállítás szervezője.

Miskolc - Száz kiállító van itt az ország minden részéből: a Dunántúltól Hajdúszobosz­lóig – mondta a szombati forgatagban Bárdos István, a „Menjünk világgá…!” Utazási kiállítás szervezője. – Jó bornak is kell a cégér, különösen az idegenforgalomnak, ahol hetente, havonta új létesítmények születnek. Azonban ezeket a létesítményeket sokan elfelejtették „eladni”. Ezek a kiállítások ezt a célt szolgálják. Vannak jó példák: Hajdúszoboszló például nagyon komoly marketinget fejt ki. Sokan az internet mindenhatóságában bíznak, pedig a személyes találkozásokat semmi sem pótolja.

Mi ígérkezik nagy „durranásnak” az idén? – kérdeztük a szakembertől.

– Az Erzsébet-kártya sokat segített a belföldi turizmuson – mondta Bárdos István. – Amikor kijött, mindenki rohant azokra a helyekre (4–5 csillagos termál fürdők, wellness-szállodák), ahová egyébként nem tudott eljutni. Most ez is kezd átalakulni! A Balaton nagyon kezd „visszajönni”.

Miskolcon Lillafüreden és Miskolctapolcán készülnek az idén turisztikai attrakció átadására. Vonzóak lehetnek ezek Miskolcon kívül is? Bárdos István szerint az elmúlt 25 évben kevés városmarketing volt, ám most „alakul a város” és nem csak a belváros.

– Talán sikerül visszacsábítani azokat, akik az elmúlt években például Tiszaújvárosba jártak, mert Tapolcán nem volt semmi – tette hozzá. – Azonban nem lehet csodákat várni! Nehogy azt gondolja bárki, hogy ha elkészülnek a létesítmények, onnantól ott fognak csüngeni a magyarok és a külföldiek. Sziszifuszi munka lesz beszoktatni az embereket. Viszont az ilyen attrakciókra van szüksége a városnak. Miskolci sajátosság, hogy a belvároson kívül van Diósgyőr, Miskolctapolca és Lillafüred. Ezeket nehéz összekötni fizikailag. No nem nekünk, miskolciaknak, hanem a turistáknak. Ezért az ideérkező kiállítóknak igyekszünk mindig megmutatni valamit. Idén a Diósgyőri várat mutattuk meg. Nagyon tetszett mindenkinek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában