Helyi közélet

2015.02.04. 15:22

Új ciklushoz új laptop járt az országgyűlési képviselőknek

Borsod-Abaúj-Zemplén - Képviselőink bevallották vagyonukat: van, aki autót cserélt, másnak sikerült spórolni is.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Képviselőink bevallották vagyonukat: van, aki autót cserélt, másnak sikerült spórolni is.Országgyűlési képviselőink vagyonnyilatkozatait böngészve elsősorban a juttatások rovatban találunk jelentős gyarapodást. Míg 2013-ban legtöbbjüknek csak egy 2010-es, közel 400 ezer forintos laptopja volt, addig 2014-ben – az új ciklusban – már bővült a felsorolás. Honatyáink és honanyáink 700 ezer forintos laptopot kaptak, valamint mobilkészüléket, telefon- és üzemanyagkártyát és vannak, akiknek lakás- és irodabérlés is jár.

Megyénk egyéni körzeteiből hét országgyűlési képviselő jutott a parlamentbe: Csöbör Katalin, dr. Varga László, Demeter Zoltán, dr. Mengyi Roland, dr. Hörcsik Richárd, Riz Gábor és Tállai András. Vagyonnyilatkozataikat böngészve jelentős, kiugró változásokat nem találtunk. Leszámítva, hogy a korábban viselt tisztségek – polgármesteri, alpolgármesteri címek, illetve a megyei közgyűlés elnöki posztja – és az ezzel járó javadalmazás megszűnt, ami 150 ezer és 600 ezer forint közötti összegeket jelent.

Megtakarítások

Riz Gábor és Csöbör Katalin esetében láthatunk autócserét, az előbbi Volvóját cserélte egy tavaly vásárolt Opel Insigniára. Az utóbbi pedig 2010-es Skoda Octáviáját cserélte tavaly egy másikra.

A vagyonnyilatkozatokból úgy tűnik, politikusaink 2013-hoz képest félre is tudtak tenni tavaly: dr. Varga Lászlónak például 2 millió forintról 3 millióra nőtt a bankban elhelyezett pénze, de banki tartozása is csökkent, 4,5 millióról 3,6 millió forintra. Hörcsik Richárd bevallásában is találunk megtakarítást: banki betétje 1,7 millióról 4,6 millió forintra változott. Igaz, az ő esetében a készpénz lett kevesebb: 2,3 millió forint helyett 1,7 millió forint.

Ha az ingatlanokat tekintjük, magasan Tállai András vezet, akinek kilenc is fel van sorolva a bevallásában. Ezeknek egy része teljesen az ő tulajdona, de van, amit felesben tudhat magáénak. A hét képviselő közül – ingatlan tekintetében – Csöbör Katalin és dr. Mengyi Roland osztozik a második helyen: három-három ingatlant tartalmaz a nyilatkozatuk.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában