Helyi közélet

2015.02.19. 20:00

Nekitámadtak a balesetet okozó sofőrnek Felsőzsolcán

Miskolc, Felsőzsolca - Felfüggesztett börtönt, közérdekű munka kiszabását indítványozta az ügyészség.

Miskolc, Felsőzsolca - Felfüggesztett börtönt, közérdekű munka kiszabását indítványozta az ügyészség.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség hét személlyel szemben, mert egy balesetet okozó autóra támadtak az utcán. Az eset tavaly október 6-án történt Felsőzsolcán. A későbbi sértett férfi által vezetett autó az intenzív fékezés ellenére is elsodorta az elé az úttestre futó 2 éves gyermeket. A kisfiú 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az utasokat is bántalmazták

A férfi megállt az autóval és kiszállt, hogy esetlegesen segítséget nyújtson. Ekkorra egy nagyobb számú társaság gyűlt össze a helyszínen, férfiak és nők vegyesen, köztük a gyermek szülei is.

A feldühödött emberek nekitámadtak a sofőrnek, ütlegelték illetve a gépkocsit rugdosták, ablakait betörték, a bent ülő utasokat szintén bántalmazták. A sértett visszaült a gépkocsiba és elhajtott a helyszínről, majd pár száz méter után megállt és értesítette a rendőrséget. Az egyik támadó ide is követte őket kerékpárral és itt is meg akarta ütni a sofőrt. Később a feldühödött hozzátartozók megjelentek a sértett házánál és életveszélyesen megfenyegették őt és családját.

A szülő is felelős

Cselekményük az utcában lakókban megbotránkozást és félelmet keltett. A kisgyermek anyja azzal, hogy gyermekére nem figyelt, súlyos fokban megsértette szülői kötelezettségét és ezzel a gyermek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ügyészség az ügyben azonosított hét vádlottal, köztük egy fiatalkorú férfival szemben garázdaság bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és zaklatás vétsége, felfüggesztett börtönbüntetés illetve közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

ÉM-SZB


Előzmények:

Felsőzsolca, Miskolc - A nyomozási bíró további fogvatartását rendelte el az öt őrizetben lévő gyanúsítottnak. tovább »

Miskolc, Felsőzsolca - Eleddig nyolc embert hallgatott meg gyanúsítottként a Miskolci Rendőrkapitányság a hétfőn délután Felsőzsolcán történtek miatt - tudtuk meg dr. Gaskó Bertalantól, a megyei főkapitányság szóvivőjétől. tovább »

Forrnak az indulatok. Már jóval Olaszliszka előtt is forrtak. Az akkori tragédia pedig csak olaj volt a tűzre. Persze lehet vitatkozni, melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, a cigányozás, vagy éppen fordítva. Lehet vitatkozni, hogy ki a hibás, lehet mondani, hogy a cigányok rászolgáltak, meg azt is, hogy nem. Lehet cigánynak, nem cigánynak egymásra mutogatni, de nem érdemes. Szántó Rita jegyzete. tovább »

Miskolc, Felsőzsolca - A rendőrség azonosította, előállította, majd bűnügyi őrizetbe vette azt az öt férfit, akik a gyanú szerint a közelmúltban Felsőzsolcán egy kisgyermeket elsodró, közlekedési balesettel érintett autóra rátámadtak és azt megrongálták. tovább »

Felsőzsolca - Egyelőre két gyanúsítottja van a csoportos garázdaság miatt indított eljárásnak. tovább »

Miskolc, 2014. október 7., kedd (MTI) - Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság a Felsőzsolcán hétfőn történtek miatt. A borsodi településen, miután egy autó elsodort egy kétéves kisfiút - aki könnyebben sérült -, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát. tovább »

Miskolc, 2014. október 6., hétfő (MTI) - Folyamatos a rendőri jelenlét Felsőzsolcán, ahol elsodort egy gyermeket egy autó, a könnyebben megsérült fiú hozzátartozói ezután megtámadták a kocsiban ülőket és megrongálták a járművet - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő este a rendőrség honlapján. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában