Helyi közélet

2015.02.12. 12:30

Minden rendben? Akkor hol a festékpatron?

Miskolc - A Klik szerint folyamatos az ellátás, az iskolák mégsem tudnak fénymásolni.

Miskolc - A Klik szerint folyamatos az ellátás, az iskolák mégsem tudnak fénymásolni.Előző cikkünkben beszámoltunk arról, hogy egyes iskolák nem tudják használni fénymásoló gépüket, mert az állami iskolákat fenntartó Klik nem biztosít pénzt új festékpatron vásárlására, arra hivatkozva, hogy még nincs költségvetésük, ezért nincs kifizetés sem. Ez viszont komoly gondot okoz például a miskolci Fazekas Utcai iskolában, ahol nem tudják lemásolni a nyolcadikos gyerekek jelentkezési lapjait, pedig a jelentkezési határidő a héten lejár. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket tettünk fel a Klik Miskolci Tankerületének, ahonnan a következő írásos választ kaptuk: „Az intézményeknek a beszerzési igényeikkel az illetékes tankerülethez kell fordulniuk. Amennyiben a beérkezett kérések megalapozottak, a tankerületek a Klik hatályos szabályozása alapján járnak el a beszerzéseknél. Az oktatási feltételek biztosítása a tankerület részéről elsődleges feladat. Az iskolák papíráru és irodaszer terén való ellátása folyamatos.”

„Nincs igény”

Egyes iskolák arra is panaszkodtak, hogy a Klik nem biztosítja az iskoláknak a kézmosó folyadékot és vécépapírt, pedig a megyében hepatitis-járvány van. Erre a következő választ kaptuk:

„A Klik Miskolci Tankerülete a fenntartott intézményeknek maradéktalanul biztosítja a járvány megfékezéséhez, illetve megelőzéséhez szükséges, fertőtlenítő és tisztító szereket is. Az ilyen igényeknek az elbírálása soron kívül történik, már másnap átvehetik az intézmények a tankerületnél az igényelt árukat. Jelenleg egyetlen igény sincs a tankerületben. Amelyek eddig beérkeztek, mind maradéktalanul teljesítésre kerültek.”

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában