Helyi közélet

2015.02.12. 15:26

Makita készülékek a gondozott kert szolgálatában

<p class="western" align="left">Ahhoz, hogy maximálisan elégedettek legyünk a ház belső kialakításával és az azt övező környezettel is, szükségesek lehetnek különféle szerszámok és készülékek.

A Makita készülékek gyártói nem csak azt tartják fontosnak, hogy elérhető áron kínálják termékeiket, hanem a megbízhatóságot is elsődlegesnek vélik.

Hogyan válasszunk fűnyírót?

A technoform.hu szakemberei azt szokták javasolni, hogy bizonyos szempontokat mindenképpen tartson szem előtt akkor, ha első Makita fűnyíró és fűkasza beszerzése előtt áll. Nem mindegy, mekkora gyepet kell majd rendben tartania, hiszen ennek megfelelően ajánlott a vágási szélesség megválasztása.

Hasznos, ha fűgyűjtéssel rendelkező változatot vásárol, hiszen ezzel megspórolhatja az utólagos gereblyézést. Természetesen azok, akik szívesen tevékenykednek a szabadban, és egyfajta testmozgási lehetőséget is látnak ebben, letehetik voksukat minden további nélkül a hagyományos változatok mellett is. A fűgyűjtős típus kifejezetten azoknak is javasolt, akik tartanak az allergiától, és csökkentenék a gyomok magvainak szétszóródásából eredő problémákat.

Mikor nyírjuk le a füvet?

A szakemberek azt szokták javasolni, hogy a 10-12 cm-es hosszúság már megérett arra, hogy megszabaduljunk a feleslegtől, és újra tömött gyepnek örvendhessünk. A 3-5 cm-re hagyott méret ideális ahhoz, hogy a fűszálak között kedvező, párás légréteg alakuljon ki, és látványát illetően is megnyerő legyen a kertnek ezen része. Ennél rövidebbre nem célszerű vágni, ekkor ugyanis könnyen kiszáradhat a gyep, és foltokban ki is pusztulhat a fű. Természetesen nem mindegy, mennyi csapadék éri a kertet, így akár a szokásos 8-10 alkalomnál gyakrabban is szükségessé válhat a fűnyírás, hiszen a sok nedvesség hatására gyorsabban nő a fű.

Kinek ajánlott a fűkasza?

A fűkaszát általában speciális feladatokra szoktuk használni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem válhat szükségessé a háztartásban. A fű kaszálása mellett kis bokrok, bozót vágására is alkalmas, de helyrehozhatóak vele a kertnek az elburjánzott részei is. Mivel esetében rendkívül fontos a biztonságra ügyelni, ezért a helyes használat elsajátítása nélkülözhetetlen.

Választáskor az erős, gyorsan felpörgő motorral rendelkező változatokat érdemes előnyben részesíteni. A kényelem érdekében az ergonomikus hevederek rendkívül fontosak, hiszen ezek lehetővé teszik, hogy egyenletes terhelés érje a munka során a testet. A készülék megbízhatósága és optimális élettartama érdekében célszerű rendszeresen karbantartani azt. A Makita fűnyírók és fűkaszák kapcsán a szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy a helyes használat minden esetben nélkülözhetetlen a biztonsághoz és a készülékek kínálta lehetőségek optimális kihasználásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában