Helyi közélet

2015.02.04. 20:11

Állt az ovis maszkabál

Miskolc - Farsangot szervezett 170 gyermek számára az Avason az ökumenikus szervezet. Ajándékokat is kaptak az ovisok.

Miskolc - Farsangot szervezett 170 gyermek számára az Avason az ökumenikus szervezet. Ajándékokat is kaptak az ovisok.

„Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!” csendült fel a Kaláka zenéje a magnóról szerda délután az Avastetői Óvoda Leszih Úti Tagóvodájában. Erre a zenére vonultak be kisebb csoportokban, egymást váltva a gyerekek. Az asztalkákon előre elkészített álarcok várták őket, amelyeket ki-ki tetszése szerint díszíthetett föl. Ebben az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai voltak segítségükre.

Ancsika, Lili és Peti

– Hazaviszem, s amikor elmegyünk a Kocsonyafarsangra anyával, apával, Andrissal, aki már annyira nagy, hogy egyetemista, akkor is viselni fogom – mondja a cserfes Ancsika, immár csillogó-villogó álarcában. Társa, Lili kicsit szomorkásan jegyzi meg, ők nem mennek, csak a papája fog menni, ő itt, a mai napon hordani fogja, „és kész.”

A pókemberest választó Peti a farsangról elmagyarázza: ez egy ünnepség, az emberek felöltöznek mindenféle álruhákba, táncolnak, énekelnek, s hogy ilyenkor búcsúzunk a téltől, mert egyre közeledik a tavasz.

Vendégek érkeznek. Le-lehajolnak a gyerekekhez, kattognak a fényképezőgépek.

Rácsok Balázstól, a rendezvényt szervező Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatójától megtudjuk: ez már a harmadik hasonló olyan rendezvényük az Avason, amelynek célja a közösségépítés. Hivatkozik régi jó kapcsolatukra a megyei kormányhivatallal – ezúttal is erre támaszkodhattak. Ezt alátámasztandó, dr. Demeter Ervin kormánymegbízott egy jelképes bankjegyet mutat fel 462 110 forintról - ennyi pénzt gyűjtöttek össze munkatársai jótékony célra idén. Ebből futotta a mostani kézműves foglalkozásra, új mozgásfejlesztő játékokra, illetve a délutáni zenés mesejátékra, amelynek előadói Szalóki Ági és Dés András. A programon jelen volt a rendezvény ötletgazdája, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában