Helyi közélet

2015.02.23. 11:58

30 napra elég vért adtak Zsuzsának

Komlóska - Az egész megye megmozdult a komlóskai óvónő megsegítésére.

Komlóska - Az egész megye megmozdult a komlóskai óvónő megsegítésére.Amint arról már beszámoltunk, csütörtökön és pénteken irányított véradás keretében kértek segítséget a 27 éves komlóskai óvónő, Tóth Zsuzsa megsegítésére. Tóth Zsuzsa február 11-én kora délelőtt a 37-es főúton Sárospatakról Komlóska felé haladva szenvedett autójával balesetet. Azóta a megyei kórház intenzív osztályán fekszik és még számos műtét vár rá.

Két nap

– Két nap alatt összegyűlt az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően a Zsuzsának szükséges 30 napra is elegendő vér – mondta az Észak-Magyarországnak Köteles László, Komlóska polgármestere. – Ezért kérjük, egyelőre várjanak a Zsuzsának szánt irányított véradással. Persze aki szeretne vért adni, továbbra is megteheti. A felajánlóink között is sokaknak más volt a vércsoportja, ezáltal pedig számos Zsuzsához hasonló sorsú honfitársainknak tudtunk segíteni. Szerencsen sokan voltak vért adni, autóbusz indult Erdőbényéről, többen mentek Tolcsváról, Bekecsről és Szerencsről is. Még nem tudjuk a pontos számokat, de az ország minden részében voltak véradók. Több településvezető is véradás szervezését indította el, jelezték, hogy szívesen segítenek. A Hegyköz 18 települését Lesovics Miklós, Pálháza korábbi polgármestere, a füzérradványi és a hollóházi polgármester szervezte meg. Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere azt ígérte, hogy a komlóskai véradásra átjönnek március 5-én. Jelenleg azt a hírt kaptuk, hogy kellő mennyiségű vér gyűlt össze Zsuzsának, a vér közel 30 napos eltarthatósága miatt ezért inkább azt kérik, hogy a következő hónapokban is legyenek vér­adók.

ÉM-BG

A Tóth család köszönete a segítőknek

„Hálás szívvel köszönjük minden barátunknak, ismerősünknek, és mindazoknak, akik ismeretlenül is, önzetlenül segítséget nyújtottak (vért adtak, imádkoztak, megosztották a szörnyű hírt) Zsuzskának, valamint azt a szeretetet és együttérzést, ami felé, illetve családunk felé árad.

Bízunk benne, illetve hisszük is azt, hogy az orvosok és ápolók odaadó munkájának, Zsuzska hatalmas akaratának és a neki nyújtott szeretetnek, segítségnek köszönhetően hamarosan felépül, és újra egészségesen velünk töltheti mindennapjait. Még egyszer szívből köszönjük Mindenki segítségét, és szeretetét:

Tóthné Aradi Katalin, Tóth György, Tóth Tibor”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában