Helyi közélet

2015.01.22. 16:15

Sikert aratott Kínában a miskolci modell

Miskolc - A diósgyőri gimnazista lány bekerült az első tízbe a rangos Elite Model Look világversenyen.

Miskolc - A diósgyőri gimnazista lány bekerült az első tízbe a rangos Elite Model Look világversenyen.Nagy sikert aratott Kínában egy rangos modellvilágversenyen a miskolci Csapó Placida, a Diósgyőri Gimnázium 17 éves tanulója. Az Elit­e Model Look nemzetközi versenyről van szó, amely az egyik legrangosabb a világon. Placida megnyerte a magyar fordulót – erről annak idején beszámolt lapunk –, így ő képviselhette Magyarországot Shenzenben. Ott pedig bekerült a végső döntőbe, az első tíz közé. A versenyen nincsenek helyezettek, viszont az első tíz modell komoly nemzetközi karrier elé nézhet.

– Véletlen, hogy belecsöppentem a versenybe – mondta lapunknak Placida még a magyar forduló előtt. A 10. osztályos lány kisgyerek kora óta öttusázik, szép eredményeket ért el.

– A lovagló edzésemen szólított le a miskolci Fortuna táncstúdió vezetője, Eszlári Zita, hogy nem volna-e kedvem a modellkedéshez. Volt. Ő mutatott be aztán a mostani ügynökségemnek, a VM Modelnek, akik az Elite Model Look verseny szervezői.

Placida akkor elmesélte, nagyon meglepődött, hogy első lett, hogy ő képviselhette végül Magyarországot. A sikerét szerinte a sportnak köszönheti, az formálta az alakját.

Egyéni tanrenddel

Ez alkalommal a kínai verseny után gratuláltunk neki.

– Nem lettem magántanuló, egyéni tanrendes vagyok – jegyzi meg, amikor csodálkozunk, hogy az iskolában érjük el. – Amikor itthon vagyok, mindig járok iskolába, csak külföldi tartózkodásom idejére kér ki az anyaügynökségem, a VM modellügynökség. A sportot se hagytam abba, igaz, most öttusaversenyekre nem járok, de az egyesületembe mindennap eljárok edzeni.

A kínai versenyről csodálatos emlékeket őriz magában. December elején utaztak ki, a felkészülés több napon át tartott, egész nap, reggeltől estig.

– Jól éreztem magam, de nehéz volt hozzászokni a munkához. Minden nap fotózások vártak ránk. Magának a felkészülésnek nem voltak különösebb fázisai, egyedül arra kellett figyelnem, hogy edzésben maradjak és megtartsam azokat a méreteket, amivel tavaly elindultam a magyar versenyen – mondja. A felkészülés alatt sok jó barátot szerzett. Mert igaz, hogy ellenfelek voltak a lányok, de nem úgy tekintettek egymásra.

– Mindenkinek megvolt a saját kedvence, nekem a dán lány tetszett a legjobban, de sok különleges és karakteres lány volt versenyben. A gálán szerencsére egyáltalán nem izgultam, talán azért, mert annyira hirtelen elteltek a napok, hogy azt sem vettem észre, hogy már élesben csináljuk.

Marad, aki volt…

A versenyen egyébként hatvan résztvevő közül választottak ki tíz lányt és öt fiút, majd a top 15-ből két nyertest. Placida hangsúlyozta, az ilyen versenyeken nem feltétlenül a szépséget keresik, sokkal inkább a különleges karaktereket jó méretekkel, elegáns mozgással.

– Remélni sem mertem, hogy bekerülök a nyertesek közé – jegyzi meg Placida. – Hihetetlen és csodálatos érzés volt, amikor meghallottam a nevem, főleg azért, mert elsőként mondták ki. Lányos zavaromban még a koreográfiát is majdnem elfelejtettem, nagyon boldog voltam. Első dolgom volt üzenetet írni a szüleimnek és legjobb barátnőmnek, Gerdának.

Kérdeztük, mi lesz ezután. Placida reméli, hogy ez a verseny az előszobája lehet a karrierjének, igaz, azóta még nem kapott új munkát.

Firtattuk, mennyit változott az élete a verseny óta, ám a lány leszögezi:

– Nem szeretnék megváltozni, szerintem ugyan az az ember maradtam, mint aki voltam.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában