Helyi közélet

2015.01.21. 11:21

Februártól fogad a falugazdász Ózdon

Ózd - Nagy könnyebbséget jelent majd a helyi gazdálkodóknak a régi rendszer visszaállítása.

Ózd - Nagy könnyebbséget jelent majd a helyi gazdálkodóknak a régi rendszer visszaállítása.A helyi őstermelők és gazdák keresték meg az önkormányzatot azzal a problémával, hogy legközelebb Putnokon található falugazdász, így az ügyintézés miatt oda-vissza közel ötven kilométert kell utazniuk. Korábban volt ózdi ügyfélfogadás, ezt az állapotot szerették volna visszaállítani. Fidrus Péter ezért fölvette a kapcsolatot a putnokiakkal, és Ózd alpolgármesterének sikerült is megállapodni velük.

Segítség a gazdáknak

- A falugazdásznak nagyon széles a jog – és feladatköre – tette hozzá kérdésünkre Fidrus Péter. – A pályázatokkal, árusítással kapcsolatos ügyeket is nála kell elintézni, de akár a földkimérésekkel kapcsolatban is föl lehet keresni a gazdáknak. Bár Ózdra korábban a nehézipar volt a legjellemzőbb, ám különösen a peremkerületekben nagyon sokan foglalkoznak földműveléssel és állattenyésztéssel. Nekik a mostani kezdeményezés nagy könnyebbséget jelent majd.

Februártól minden hétfőn tart majd fogadóórát Ózdon a falugazdász, méghozzá a Város – és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény épületében kialakított irodában. Első körben reggel 9 és délután 1 óra között lehet bekopogtatni az ajtaján. Fidrus Péter hozzátette: amennyiben nagyobb igény mutatkozik, úgy természetesen a gyakoribb ügyfélfogadásra is lesz lehetőség.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában