Helyi közélet

2015.01.31. 15:36

Drága volt a szerelés - Fél órás munkáért majd 1 milliót kértek

Szerencs - Három nap alatt elítélték a csaló ereszcsatorna szerelő csapatot.

Szerencs - Három nap alatt elítélték a csaló ereszcsatorna szerelő csapatot.

A Szerencsi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt állított bíróság elé öt román állampolgárságú férfit.

A férfiak 2015. január 26-án délelőtt megjelentek a 82 éves sértett szerencsi lakásán és az ereszcsatorna kicserélésére tettek ajánlatot. Az idős nővel megállapodtak, hogy házának teljes hosszában kicserélik az elavult csatornát 15.000 .- forintért. Valójában az elvégzett munka értéke 65.000.- forint volt.

A gyorsan dolgozó férfiak fél óra alatt elvégezték a munkát, majd vezetőjük közölte a sértettel, hogy 860.000.- forintot fizessen. Az idős sértett megdöbbent, majd alkudozást követően ténylegesen az otthon lévő összes pénzét, azaz 520.000.- forintot adott át a csalóknak, akik ezt követően sietve távoztak. Az éppen a helyszínre érkező sértett lánya felírta az autó rendszámát, így az elkövetőket a rendőrség elfogta és tőlük az akkor már egyenlően szétosztott pénzt lefoglalta.

A férfiakat őrizetbe vették és a bíróság három nappal később ítéletben mondta ki bűnösségüket. Egy vádlott esetében, akit más bűncselekmények miatt köröztek az országban, végrehajtandó, társai tekintetében felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A letöltendő büntetésre ítélt vádlott és védője fellebbeztek, így esetében a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást. A többiek tekintetében jogerős az ítélet.

A lefoglalt pénzt a sértettnek visszaszolgáltatták.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában