Helyi közélet

2015.01.27. 14:13

A határidő előtt befejezték a munkát

Szikszó - 161 milliót költöttek Szikszón a hulladéklerakó rekultivációjára.

Szikszó - 161 milliót költöttek Szikszón a hulladéklerakó rekultivációjára.A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerében meghirdetett, KEOP „A települési szilárd hulladéklerakót érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” konstrukcióra nyújtott be pályázatot Sajó-Bódva Völgye Települési Szilárd Hulladék Rekultivációs Projekt címen, ahol sikerrel járt - jelentette be Füzesséri József, Szikszó polgármestere a szikszói projektzáró ünnepségen.

Kiemelt fontosságú

A program értéke 6,3 milliárd forint: 54 településen 78 szeméttelepet számoltak, SZÁMOLNAK fel, rekultiváltak - tudtuk meg a mondta a polgármestertől. Füzesséri József önkormányzata számára kiemelt fontosságú a település környezetvédelme és az ahhoz kapcsolódó beruházások. Az eddigi eredmények: hulladékátrakó, hulladékudvar kialakítása tavaly nyáron, a szennyvíztelep bővítése. A város vezetője köszönetet mondott a környezetvédelem érdekében kifejtett áldozatos tevékenységéért a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesületnek, személy szerint Kaposi Zoltán elnöknek.

A környezetvédők sikere

- A környezetvédelem egy újabb állomásához érkezett a város, hiszen 2013. június 25-én kezdődött meg a szikszói hulladéklerakó rekultivációja, amelyet sikerült a 2015. tavaszi határidő előtt befejezni, gyakorlatilag már az elmúlt esztendő végére - jelentette ki Füzesséri József. - Az úgynevezett régi szeméttelep felszámolása különösen fontos volt, hiszen az elmúlt évtizedben rengeteg problémát okozott a városnak, a környezetvédőknek. Ez az állomás az önkormányzat és a környezetvédők sikere egyben. A Szikszó települési szilárd hulladéklerakó rekultivációs költsége mintegy 161 millió forint volt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában