Helyi közélet

2014.12.04. 12:23

Szüreti bál: megoldva

Miskolc - A szentpális diákok fölényesen nyertek. Elméletben és gyakorlatban is.

Miskolc - A szentpális diákok fölényesen nyertek. Elméletben és gyakorlatban is.Hol tanulnak az észak-magyarországi régió legügyesebb felszolgálói, szakácsai és cukrászai? Most úgy tűnik, hogy a miskolci Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskolában. Ezen iskola diákjai nyerték ugyanis nemrég a III. Schnitta Sámuel Országos Vendéglátó Emlékverseny területi döntőjét, és már javában készülnek az országos versenyre. A lelkes és vidám csapatot iskolájukban látogattuk meg. Álljon itt a nevük: Kőhalmi Zsófia és Veres Tamás, a csapat felszolgálói, Rehor Ferenc és Bálint Márk, a csapat szakácsai, valamint Nagy Csaba Árpád, a csapat cukrásza.

Elmélet és gyakorlat

A verseny lényegét Zsófi vázolja. Kiderül, elméletben és gyakorlatban egyaránt topon kellett lenniük. A szakácsok és cukrászok először egy totót töltöttek ki, majd egy menüsort kellett elkészíteniük. A felszolgálók is elmélettel kezdtek, volt eszközfelismerés és totó, majd a megadott alkalomhoz (szüreti bál Tokaj-Hegyalján) kellett menükártyát összeállítaniuk a rendezvényhez illő ételekkel és italokkal. És azután következett az úgynevezett „élő” feladat. A fiúk által elkészített menüsort a vendégeknek felszolgálni: hideg előételt, levest, a főételt és végül a desszertet. Csaba elárulja, ő nem a hagyományos módon készítette el a sült fagylaltot, aminek egyébként az a nehézsége, hogy fagyasztani és sütni is kell. Az övé töltve volt, méghozzá boros, vörös áfonyás mártással, és Zila formában fagyasztotta ki. Amikor pedig megvágta, a vanília fagylaltra kifolyt a vörös mártás. Azért a zsűri mégis talált benne egy kis hibát, a kritika úgy szólt, hogy túl nagy lett az adag.

A teljes cikk az Észak-Magyarország csütörtöki számában olvasható.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában