Helyi közélet

2014.12.10. 10:57

Most a kazán ült a kispadra

Borsod-Abaúj-Zemplén - Újra felfüggesztették az egyik alprogramot, most a forrás merült ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Újra felfüggesztették az egyik alprogramot, most a forrás merült ki.

Régiónként eltérő határidővel hirdette meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Programot, amelynek keretében nyílászáró-, kazán-, illetve hűtőgépcserére lehet pályázni. Elsőként a közép-magyarországiak regisztrálhattak. Illetve regisztrálhattak volna, de az informatikai rendszer túlterheltsége miatt gondok adódtak, így a pályáztatást novemberben egy időre felfüggesztették. A hónap második felében a fűtéskorszerűsítés alprogram is elindult, de a források kimerültek, így a pályáztatás jelenleg minden régióban szünetel.

Elérte a limitet

„Az Otthon Melege Program fűtéskorszerűsítés alprogramja a tervezésnek megfelelően minden magyarországi régióban – így az észak-magyarországiban is – megnyílt, és el is érte a támogatási limitet” – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya. „Fontos hangsúlyozni, hogy a programot a forrás kimerülése miatt csak felfüggesztettük. A minisztérium folyamatosan dolgozik azon, hogy a lakossági energiahatékonysági programok hátterét biztosító források a jövőben is rendelkezésre álljanak” – fogalmaztak. Azt is megtudtuk: a tárca a program kidolgozásakor az egyes régiók számára biztosítandó keret­összeget a népesség arányának függvényében határozta meg. „Ennek megfelelően az észak-magyarországi régió számára összesen 120 740 000 forint állt rendelkezésre a kazáncsere-programban, amelyre 321 pályázat érkezett be” – sorolták.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában