Helyi közélet

2014.12.22. 11:25

Közlemény - MSZP: Vegyenek részt az útdíjvitán a borsodi fideszesek!

Miskolc - Hagyják figyelmen kívül a központi pártutasítást, s vegyenek részt az útdíjjal kapcsolatos keddi rendkívüli parlamenti ülésen a miskolci és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes képviselők. Erre a szocialista dr. Varga László országgyűlési képviselő szólította fel őket hétfőn.

Miskolc - Hagyják figyelmen kívül a központi pártutasítást, s vegyenek részt az útdíjjal kapcsolatos keddi rendkívüli parlamenti ülésen a miskolci és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes képviselők. Erre a szocialista dr. Varga László országgyűlési képviselő szólította fel őket hétfőn. Miskolci tájékoztatóján azt mondta, hogy a kormánypártiak ez esetben világossá tehetik: nemcsak megszorításokra képesek, hanem képesek szembeszállni olyan rossz javaslatokkal, amelyek csak még nehezebbé teszik az emberek életét.

Az MSZP az elmúlt héten kedden jelentette be, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez, hogy kiderüljön, ki támogatja és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét. A szocialisták azt akarják elérni, hogy azokon az utakon, ahol 2014-ben nem kellett fizetni útdíjat, jövőre se kelljen.

A Fidesz vasárnap kezdeményezett ugyancsak keddre rendkívüli ülést, hogy a parlament megvitathassa a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra pénteken visszaküldött két törvényt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló jogszabályok módosítását.

Mivel két rendkívüli ülés egyazon napon nem lehet, a fideszes képviselők eldöntötték: nem vesznek részt az MSZP által kezdeményezett ülésen, hogy az így határozatképtelenség miatt kudarcba fulladjon.

Varga ezzel kapcsolatban azt mondta: a miskolciak és borsodiak érdeke is, hogy ne legyen fizetős az M0-s, illetve azok a szakaszok, amelyekre a kormányhatározat vonatkozik. Mindez ugyanis „ragadós" példa lehet, s előbb-utóbb újabb nagyvárosok körüli elkerülő utakra is kivethetik a sarcot. Mi a garancia arra, hogy – ismerve a fideszes törvénygyár módszereit – akár holnapután nem teszik-e fizetőssé például az M30-as Miskolcot elkerülő útszakaszát is? – tette fel a kérdést a képviselő.

Hangsúlyozta, az újabb sarc tervezett kivetése is azt bizonyítja, hogy a jövő évi költségvetés már most megbukott.

- MSZP Miskolc - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában