Helyi közélet

2014.12.19. 18:34

Kő Pál legyen a szobrász? Igen

Miskolc - Szobrot szeretne állítani a miskolci önkormányzat Egressy Béninek – ez a téma is szóba került a helyi közgyűlés idei utolsó ülésén.

Miskolc - Szobrot szeretne állítani a miskolci önkormányzat Egressy Béninek – ez a téma is szóba került a helyi közgyűlés idei utolsó ülésén. Ez az alapjában véve békésnek tűnő kérdés, hogy új köztéri képzőművészeti alkotást helyezzenek el Miskolc egyik közterületén – nevezetesen Egressy Béni, a Patak utcai mélygarázs fölötti parkba tervezett szobráról van szó – is vitát váltott ki.

Tudniillik a városvezetés Kő Pált, a magyar nemzet művészét bízta meg az alkotás elkészítésével. A Jobbik frakciója nevében felszólaló Pakusza Zoltán azt vetette fel, hogy miért nem miskolci művész készíti a szobrot.

Simon Gábor (MSZP) szerint a „szobor rossz”, véleménye szerint hasonló érzelmek alakulhatnak ki a városban élőkben ezzel kapcsolatban, mint annak idején a Városház téri Széchenyi-szobor esetében. Mint mondta, abban megvan az egyetértés, hogy a városhoz kötődő Egressy Béni szobrot kapjon, de méltóbb megoldást kellene találni rá. A képviselők úgy döntöttek: a szobrász legyen Kő Pál.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában