Helyi közélet

2014.12.08. 09:54

Interjú: Anna & The Barbies

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere péntek este a most 10 éves Anna & the Barbies együttes alapítója és dalszerzője Pásztor Sámuel volt, aki minden fontos információt elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere péntek este a most 10 éves Anna & the Barbies együttes alapítója és dalszerzője Pásztor Sámuel volt, aki minden fontos információt elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Az interjúban Lehner Heni volt Szabi kérdező társa.

Szabi: Nem először jártok Miskolcon,milyen emlékeket őriztek a városról,és az itteni bulikról?

Pásztor Sámuel: Nagyon jó emlékeink vannak a várossal kapcsolatban,az egyetemi napokon játszottunk már párszor és szépen végigjártuk a szamárlétrát itt Miskolcon is,ahogy az egész országban tettük. Szeretünk Miskolcra járni mindig. A Helynekem pedig országosan azok közé a clubok közé tartozik amit kifejezetten kedvelünk.

Szabi & Heni: Nem titok, hogy Annával testvérek vagytok,hogyan alakult ki a közös munka ötlete?

Pásztor Sámuel: Kifejezetten jó testvérek voltunk,így ment a munkamegosztás már kiskorunkban is. Az Annának voltak ötletei,és akkor ahhoz én voltam az első számú pribék akit be lehetett válogatni.:) Utána ő táncosnak ment,én zenésznek, de már korai időszakban besegített az én zenekaromnak mint szövegíró.Később neki volt olyan táncos zenekara ami számokat is írt, oda meg én segítettem,szóval ennek az egésznek a gyökerei már nagyon régre nyúlnak vissza.Aztán 2004-ben jött Annának az az ötlete egy koncert után,hogy ő szeretne egy olyan csapatot ami modern Hiphop zenét játszik,de rendes zenekaros körítéssel.Ez akkoriban nem volt mindennapos dolog itt Magyarországon, de engem is érdekelt a dolog, így elkezdtük csinálni a zenekart. Azt mondom,hogy picit messziről indulunk, mert most vagyunk egy alter-rock zenekar és indultunk egy pop, hiphop formációnak. Viszonylag hamar rájöttünk ,hogy bármit is csinálunk abból mindig rock zene lesz.:) A Gyáva forradalmár c. lemez 2008-ban jelent meg és talán ott dőlt el,hogy végleg ezt az utat tudjuk járni,és onnan lett visszhangja és sikere a dolognak amikor összhangba kerültünk saját magunkal,és onnantól kezdett el ereje lenni igazán a produkciónak.

Szabi & Heni: Hogyan telt az idei évetek?

Pásztor Sámuel: Tavaly év elején jelent meg a "Márti dala" a közönség számára is, akkor kezdték el játszani a rádiók,és az adott egy akkora lökést a zenekarnak,hogy ettől az idei nyarunk sokkal szebb lett, mint az eddigiek. Így aztán egész más volt nekiállni a fesztiválszezonnak. Bár már tavaly is volt szerencsénk nagyszínpados fellépéshez, de idén ez sűrüsödött.Úgyhogy egy nagyon jó és pörgős fesztivál valamint club szezonon vagyunk túl.Remek érzés teltházas clubokban és zsúfolt fesztiválokon zenélni.Talán ezért is érdemes ezt az egészet csinálni. De például a 2010-es A38-as bulink is örök emlék marad számunkra ahol szintén megtelt a hajó.:) És a Petőfi Rádió delegálásában voltunk Hollandiában a Eurosonic Festivalon,szóval január elején kint játszottunk egy nagyon jó koncertet, ami számunkra szintén egy nagyon fontos élmény volt.

Szabi & Heni: Dec. 12 "Szabadesés" klip premier. Mit kell tudnunk erről?

Pásztor Sámuel: Tokay Péter a rendezője. Sokat ötleteltünk arról, hogy mi legyen a koncepció. Nincs story,hanem egy mindenféle nagyon érdekes jelmez meg szituáció van...egy hangulat amikor az ember elereszti az eszét... A dal Anna szövege és alapvetően arról a félelemről szól, amikor az embernek már egy viszonylag megállapodott helyzetbe kerül az élete és látja, hogy az elkövetkezendő 15 évben mik lesznek a dolgai a családjával,az egzisztenciájával és megfogalmazódik benne egy vágy, egy félelem, hogy azért valamit még abból a teljes felelőtlen állapotból amit még fiatalként megélhetett, abból szeretne vissza,azt még akarja viszont látni az életében.

Szabi & Heni: Tervek?

Anna & the Barbies: Van december 29-én egy koncertünk a Barba Negraban, amit nagyon várunk. Valamint a "BEATÜNNEP" próbái zajlanak nagyban ahol mi is elő fogunk adni két,három nótát az Illéstől az Arénában. Remek érzés ennek részesei lenni. Jövő ősszel pedig akár már új album is jöhet..:) A következő klip pedig a "HANGASZÁL" c. dalhoz fog készülni.

Szabi & Heni: Köszönjük Simi!

Pásztor Sámuel: Köszönjük a lehetőséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában