Helyi közélet

2014.12.27. 19:21

Hangverseny Marciért Szikszón

Szikszó - Jótékonysági hangversenyt rendeztek Szikszón december 22-én az Inkubátor Házban egy szikszói kisfiú, Kovács Marci gyógyulásáért.

Szikszó - Jótékonysági hangversenyt rendeztek Szikszón december 22-én az Inkubátor Házban egy szikszói kisfiú, Kovács Marci gyógyulásáért.

Megtelt a terem szikszóiakkal a koncerten, egész Szikszó összefogott Marciért. A koncerten több százezer forint gyűlt össze. Marci is ott volt a rendezvényen.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere kezdeményezte a koncert szervezését. Városvezetőként és szülőként is úgy látja: egy családban óriási lelki és anyagi teher, ha egy gyermek hosszan tartó ápolásra, gyógyításra szorul. Ezért is fogott össze az önkormányzatunk Szikszó tehetségeivel,, hogy produkcióikkal örömet szerezzenek az adventi várakozás idején, és lehetőséget teremtsenek az adományok gyűjtésére - mondta beszédében a polgármester.

"Boldog az az ember, aki adni tud, tartja a mondás. Önök akik eljöttek erre a koncertre, boldog emberek, hiszen egészségesek, adni akarnak és adni tudnak. Egy beteg szikszói kisfiú, Kovács Marci gyógyulásáért, és bármilyen fajó is, ki merem mondani életben maradásáért fogtunk össze. Kovács Marci és családja 2013 óta megjárta az élet sötét bugyrait. Marcit még 2013 januárjában diagnosztizálták a GYEK-ben Hodgkin limfómával (rosszindulatú nyirokrákkal). Első vonalbeli kezelése eredménytelen volt és csak az év szeptemberében derült ki, a betegsége a kezelés alatt még tovább terjedt. Ekkor másod vonalbeli kezelésre váltottak, mellyel szintén nem tudták tünetmentessé tenni, testében több helyen aktív daganatos sejtek voltak. A család alternatív kezeléssel is próbálkozott, de Kanadában az első kezelése sem volt eredményes. Majd új gyógyszert kapott, amellyel itthon folytatódott a kezelése. Az októberi PET CT sajnos még mindig nagy kiterjedésű daganatokat igazolt, melyek a csontokat is érintették. Emiatt erős kemoterápiára van szüksége, majd ezt követően jövő tavasszal csontvelő transzplantációra. A családnak ki kell alakítania az otthonában egy steril szobát, mert a műtét után Marci egy évig csak ott tartózkodhat. Önök, akik ma eljöttek abban segítenek, hogy ki tudjuk alakítani Marci otthonában azt a bizonyos steril szobát.

Önök akik ma adományokat adtak, hisznek abban is, hogy Marci felgyógyul."

A december 22-i jótékonysági hangversenyen fellépett Kovács Gábor, Farkas Tamás, Farkas Péter, Gulyás Zorka, Szakács Gergő, Szécsi Viktória, a VeteránRock, valamint a szikszói Rock and Roll táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában