Helyi közélet

2014.12.30. 19:57

Batyus szilveszter lesz Ózdon

Ózd - Civil kezdeményezésre szerveznek ismét óévbúcsúztatót Ózdon.

Ózd - Civil kezdeményezésre szerveznek ismét óévbúcsúztatót Ózdon.

A Városközponti Nagyparkolóba este tíz órától várják azokat, akik közösen szeretnénk köszönteni az új esztendőt. A rendezvény minimális anyagi költségből valósul meg, úgynevezett batyus bulit tartanak a városban. Gyuricska István főszervező kérdésünkre elmondta: arra kéri az embereket, hogy egy kis süteményt, pezsgőt, vagy amit gondolnak, vigyenek magukkal a parkolóba. Az összegyűlt ételeket és italokat egy asztalra teszik, ahonnan majd közösen fogyasztják el az ózdiak. Vélhetően csípős hideg várható az év utolsó estéjén ezért forralt bort és teát is árulnak majd, a jó hangulatról pedig Hornyák Attila retro-bulija gondoskodik majd.

Közös visszaszámlálás

Néhány perccel éjfél előtt Janiczak Dávid, Ózd polgármestere mond köszöntőt, ezután pedig az összegyűlt tömeg közösen számolja vissza a másodperceket. A Himnusz hangjai után pedig arra is lehetőség nyílik, hogy a parkolóba hozott tűzijátékokat, petárdákat az arra kijelölt helyen meggyújtsák.

- Továbbra is nagyon erős a városban a civil összefogás, ennek az eredménye a közös szilveszter – fogalmazott a rendezvénnyel kapcsolatban Janiczak Dávid, polgármester. – Arra kérem az egyedül élőket is, hogy jöjjenek el közénk, hiszen társaságban sokkal kellemesem az óévet búcsúztatni és az újat köszönteni. Bízom benne, hogy nagyon sokan leszünk és az előttünk álló éveket is ez a közös akarat jellemzi majd Ózdon.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában