Helyi közélet

2014.11.24. 15:05

Takata: hol tartanak?

Miskolc - Takata: a képzések már elkezdődtek, a gépek beszerelése, beállítása is folyamatban van.

Miskolc - Takata: a képzések már elkezdődtek, a gépek beszerelése, beállítása is folyamatban van.November elején volt egy éve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a miskolci városvezetés bejelentette, a japán Takata járműipari cég, amely légzsákokat gyárt, megépíti első gyárát Magyarországon, Miskolcon. A munkagépek januárban vonultak fel, az első hírek arról szóltak, ősszel indulhat a termelés. Mivel még nem indult be, ezért arról kérdeztük a céget, hol tart a beruházás.

A gépek már itt

Mint megtudtuk: a bejelentés óta eltelt egy évben 60 ezer négyzetméter beépített csarnokrendszer épült fel, és minden az eredeti terveknek és időbeli ütemezésnek megfelelően alakult. „Kitűnő támogatást és együttműködést kaptunk ezen tevékenységünkhöz a kormánytól, a hatóságoktól, Miskolc városától, és a Miskolc Holdingtól, amelyért nagyon hálásak vagyunk. Jelenleg 270 alkalmazottunk van a miskolci gyárunkban, amely létszám már 2015 márciusára 400-ra fog felnövekedni, majd a következő években mintegy 1000-re” – tájékoztatták az Észak-Magyarországot.

Azt is elmondták: az eredeti terveknek megfelelően az első gépek – ezek összeszerelők és fröccsöntők – szeptemberben megérkeztek. Jelenleg ezek beszerelése, beállítása zajlik, valamint ezek tesztüzeme is elkezdődött.

Ütemterv szerint

„Az egyik legjobb gyárunk, a németországi elterleini mellett létesült egy tanulóüzem munkavállalóink számára, ahol a miskolci kollégák akár hat hónapos képzésen is részt vehetnek annak érdekében, hogy a biztonság, a minőségügy, a termékek és a folyamatok tekintetében is a legszakszerűbb módon, valós körülmények között tanulhassanak” – fogalmaztak.

Hozzátéve: jelenleg is mintegy harmincan vesznek részt ezeken a tréningeken. „Globális vállalatként a Takata biztosítja továbbá munkavállalói számára a lehetőséget arra is, hogy külföldön, például Japánban és Németországban is képzésben részesülhessenek, ahol tovább bővíthetik szakmai tudásukat a globális hálózat részeként” – magyarázták. Rákérdeztünk arra is, hogy mi az oka, hogy nem ősszel indult be a termelés a gyárban.

„A projekt bejelentése óta minden az eredeti terveknek és időbeli ütemezésnek megfelelően alakult, és tartani fogjuk az eredeti határidőket. A próbaüzem az eredeti terveknek megfelelően októberben elkezdődött, és a gyáron belül számos más folyamat, így a fröccsöntés és a festés is párhuzamosan készülnek elő annak érdekében, hogy hamarosan megkezdődjön a gyártás” – válaszolták.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában