Helyi közélet

2014.10.24. 12:38

Országos szurkolói bojkott - Kivetítő a DVTK szurkolóinak

Miskolc - Minden bizonnyal életre szóló közösségi élménnyel gazdagodnak a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok hétvégi bojkottjához csatlakozó drukkerek.

Miskolc - Minden bizonnyal életre szóló közösségi élménnyel gazdagodnak a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok hétvégi bojkottjához csatlakozó drukkerek.

Amint arról már beszámoltunk, országos szurkolói bojkottot hirdettek a hazai szurkolótáborok október utolsó hétvégéjére, a labdarúgó NB I és NB II aktuális fordulójára, amelyhez csatlakoztak a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok is. “A hazai labdarúgó stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!” – olvasható szurkolótáborok korábbi közös közleményében.



A szervezett szurkolói csoportok országos demonstrációjára vasárnap 15 órától kerül sor Budapesten, a Parlament előtt, ahol többek között a sporttörvényben szereplő kötelező szurkolói regisztráció, a pirotechnika tiltása; a szurkolói drapériák pecsételése, kitiltása; klubok büntetése szurkolói rigmusok miatt; kiírások cenzúrázása ellen kívánnak fellépni.

A tiltakozó akcióhoz diósgyőri drukkerek is csatlakoznak és ahogy már korábbi cikkünkben jeleztük szurkolói buszok is indulnak vasárnap a fővárosba Miskolcról. Részletek itt >>>


Információk a vasárnapi demonstrációról

A demonstráció időpontja: 2014. október 26., 15 óra.

A helyszín: a Parlament főlépcsője előtti, Kossuth téri terület.

Miskolcról szervezett buszok indulnak a tüntetésre. Jelentkezni telefonon: Molcsán György 06-20/210-6028.


A budapesti megmozduláson szigorú „ültetési rend” lesz a csoportok között. Jelenleg még nem tudni, hogy a DVTK csoportjai hol foglalnak majd helyet. A diósgyőri szurkolók vasárnap 14 órakor találkoznak a Szabadság tér déli részén.


A diósgyőri drukkerek arra kérik szurkolótársaikat, hogy ne menjenek ki szombaton 18 órára a Diósgyőri stadionba, a Dunaújváros elleni mérkőzésre, de nem is szeretnék ha ezen a hétvégén kimaradna a meccsrejárás öröme. Ennek érdekében a DVTK stadion közelében a bulgárföldi buszmegállónál lévő panelház oldalára lesz vetítve a DVTK - Dunaújváros mérkőzés televíziós közvetítése. Ide várnak mindenkit, aki csatlakozni kíván a bojkotthoz.

Az amigeleken.hu beszámolója szerint a szervezők egyeztettek a rendőrséggel is.

Az időjárás is kedvez a szurkolóknak, ugyanis az előrejelzések szombatra és vasárnapra csapadékmentes időt jeleznek.

A szurkolói csoportok a békés megmozdulás érdekében kérik a jelenlévőket, hogy az arra elhaladó, de a mérkőzésre igyekvő szurkolótársaikat is értsétek meg a kint maradó drukkerek és ne tekintsenek rájuk ellenségként!

A kivetítésen egy dobozt fognak kihelyezni, így a becsületkasszán keresztül bárki hozzájárulhat az óriáskivetítő költségébe.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában