Helyi közélet

2014.10.16. 20:40

Örömzenekar a Csipa és a Kisamerika

Ózd - A legutóbbi ózdi fellépés után, akár a jövő évi Jazzparádén is találkozhat velük majd a közönség.

Ózd - A legutóbbi ózdi fellépés után, akár a jövő évi Jazzparádén is találkozhat velük majd a közönség.

Az Olvasó színpadjára amerikai jazz és swing hangulatot varázsolt az Csipa és a Kisamerika formáció. A Hooligans zenekar frontembere egy új arcát mutatta meg a közönségnek. A rajongóknak aggódni nem kell, az új banda, csak akkor zenél együtt, amikor a Hooligans és a többi tag jazz kötelezettségeit nem befolyásolja. Éppen ezért az ózdi fellépést még az elsők között lehet emlegetni, a formáció még a kiforrás idejét éli. A visszajelzések azonban kedvezőek, így tovább folytatódik az örömzenélés.

- Hál Istennek sokszor léphetek föl a szülő városomban, ami számomra mindig nagy élmény – mondta el a fellépés után, a Lucky Boys Dixieland Band frontembere, az ózdi származású Varga Tibor. – Most már öt esztendeje különféle munkakapcsolatban vagyunk a Hooligans-el, az új zenekar alapítása pedig egyértelműen Csipa ötlete volt. Ezután léptem én a képbe, hiszen a produkcióhoz sikerült a jazzszakmában méltán elismert zenészeket megnyerni. Komoly szakmai építkezés folyik, minden héten rendszeresen találkozunk, a fellépéseket pedig az egyéb elfoglaltságok mellett, a lyukas napokra igyekszünk időzíteni.

Idén alakultak

Az intenzív munka február óta folyik, néhány hónap alatt sikerült egy egész estés produkciót összeállítani és kiváló színvonalon előadni. A Csipa és a Kisamerika jelenleg 25-30 dallal várja a nézőket minden koncerten, de azon dolgoznak, hogy a repertoár a jövőben még szélesebb legyen.

- Nem foglalkozunk azzal, hogy ez rétegzene vagy sem, egy a lényeg: mi és a közönség is jól érezze magát, ha eljön egy fellépésre – folytatta Varga Tibor. – Nagyon széles skálán mozgunk, ami nyilván előnye a zenekarnak. Csipának ez egy hobbimuzsika, és nekünk, a banda többi tagjának is egy újdonságot jelent. Egyelőre nagylemez elkészítésén még nem gondolkodtunk, egy demót felvettünk, azzal igyekszünk népszerűsíteni magunkat. Nagyon kötetlen a hangulat, nincsenek kőbe vésett szabályok. Ha valaki fölvet egy ötletet megvitatjuk, és ha színpadra érdemesnek találjuk, akkor elkezdünk vele dolgozni. Jó érzés volt, hogy Ózdon (is) kedvező volt a fogadtatásunk, és nagyon bízom benne, hogy a jövő évi Jazzparádén már további újdonságokkal jöhetünk vissza a városba.

Varga Tibor egyébként a már említett Jazzaparádénak is a szakmai felelőse, vagyis rajta múlik, hogy kik és milyen formában kapnak meghívást az eseményre. A tervek szerint a régi törzsgyár területén ismét megtartják a programot, amelynek folyamatosan emelkedik a nézőszáma.

- Dancsok Tamás főszervezővel a napokban fogunk beszélni, tárgyalni a folytatásról – árulta el a részleteket Varga Tibor. – Nagyon bízom benne, hogy a színvonalat még inkább emelni tudjuk, hiszen ez egy remek, egyedülálló kezdeményezés Ózdon.

ÉM-ME


Csipa és a Kisamerika

  • Ördög Csipa Tibor, ének
  • Varga Tibor, szaxofon
  • Szili Róbert, gitár
  • Adamecz József, dob
  • Radics József, bőgő
  • dr. Dorogi Ákos, billentyűk
  • Moravszki Enikő, ének
  • Gőbölös Krisztina, ének
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában