Helyi közélet

2014.10.14. 10:28

Önkormányzat 2014 | Ózdi az ország egyik legfiatalabb polgármestere

Ózd - A vasárnapi eredmények alapján úgy tűnik, a jobbikos Janiczak Dávidnak ellenszélben kell irányítania Ózdot.

Ózd - A vasárnapi eredmények alapján úgy tűnik, a jobbikos Janiczak Dávidnak ellenszélben kell irányítania Ózdot.Hosszú éveken keresztül baloldali fellegvárnak számított az egykori kohászváros, majd négyéves Fideszes vezetés után vasárnap jobbikos polgármestert választott a lakosság. A regnáló Fürjes Pál és a kihívó Janiczak Dávid között mindössze 66 szavazat döntött a 27 esztendős politikus javára. Ózdot tehát az ország egyik legfiatalabb polgármestere irányíthatja az előttünk álló öt esztendőben.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy az ózdiak ki mertek állni az érdekeikért – nyilatkozta lapunknak a város új polgármestere. – Ezért a sok nehézséget megélt településért és a lakosságért fogunk dolgozni. Végrehajtjuk a programunkat: az előttünk álló évek a kőkemény munkáról, a fegyelemről és a rendről fognak szólni. Ózdot talpra állítjuk, és az ország mintavárosát hozzuk létre.

Ellenszélben

Felvetettük a kérdést a jobbikos polgármesternek, hogy a terveket a kialakult testületi „ellenszélben” hogyan tudják majd végrehajtani. Jelenleg ugyanis a Fidesz-KDNP nyolc, a Jobbik öt, az MSZP-DK pedig egy képviselőt delegálhat a helyi törvényhozásba.

– Valóban nem sikerült többséget szereznünk a testületben, de egy körzet még inog. Ott ugyanis mindössze öt szavazat a különbség, így vélhetően újraszámlálást kérünk – mondta Janiczak Dávid. – Azt viszont előre kijelenthetem, hogy mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői és a szervezet tagjai továbbra is Ózdért akarunk dolgozni. Azt pedig majd meglátjuk, hogy a Fidesz-KDNP-ből bejutott politikusok hasonlóan tesznek, vagy csupán a pártlogót tartják szem előtt. Ha a város érdekeit nézik, együtt tudunk dolgozni.

Janiczak Dávid hangsúlyozta: a Jobbik már tavaly is kiállt az ózdiakért, amikor a fideszes városvezetés romaközpontot akart a településre hozni. Az emberek akkor is hatalmas összefogást tanúsítottak, amelynek eredményeképp vissza kellett lépniük a tervektől. A politikus szerint a sikerükben az is közrejátszott, hogy az elmúlt négy évben a felzárkóztatást segítő európai uniós pályázatok mellett semmit nem tettek.

Nagy felelősséggel jár

– Nem teremtettek munkahelyeket, a közbiztonság helyzete pedig továbbra sem megoldott a városban – tette hozzá. – Az emberek megelégelték, hogy csupán egy szűk, Fidesz-közeli réteg érdekei érvényesülhettek az elmúlt időszakban. Nagy felelősséggel járó felhatalmazást kaptam én is és a képviselőink is, amivel élni, és nem visszaélni fogunk.

ÉM-ME

Névjegy

  • Név: Janiczak Dávid
  • Születési hely, idő: Ózd, 1987. 03. 04
  • Iskolai végzettsége: főiskolai diploma

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában