Helyi közélet

2014.10.23. 13:59

Fotópályázat a drogfogyasztás megelőzéséért

Miskolc - Miskolcon adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében „képSZERűen” címmel kiírt fotópályázat díjait.

Miskolc - Miskolcon adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében „képSZERűen” címmel kiírt fotópályázat díjait.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával hirdetette meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén élő és tanuló diákok (általános iskola, középiskola, főiskola, egyetem), valamint a felnőtt lakosság számára „képSZERűen” elnevezésű fotópályázatát.

A pályázat célja volt, hogy a fiatalok kreativitásukat a kábítószer-prevenció területén is bemutathassák, valamint, hogy ráirányítsák a figyelmet a napjainkban egyre inkább elterjedő drogproblémára.

A szervezők a modern digitális technika segítségével elkészített, olyan plakátokat, képeket, fotómontázsokat vártak a pályázóktól, amelyek rávilágítanak a mai kor fiataljait fenyegető veszélyekre, felhívják fel a figyelmet a drogok (designer) egészséget, családi életet, iskolai tanulmányokat károsan befolyásoló hatásaira, a fogyasztás, terjesztés büntetőjogi következményire.

A 2014. szeptember 30-i beadási határidővel meghirdetett pályázatra 25 alkotás érkezett.

A pályaművek értékelése egy három fős bíráló bizottság részvételével történt meg, akik egy első, két második és öt harmadik díjat osztottak ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a beérkezett pályaművekből a legkreatívabbnak ítélt 12 kép felhasználásával immár hagyományosan plakátnaptárt készít a 2015. évre.

A végeredmény kihirdetésére, az ünnepélyes díjátadásra és a nyertes plakátok kiállítására 2014. október 21-én került sor a Miskolci Önkormányzati Rendészet központjában, ahol a díjakat Pfliegler Péter Miskolc alpolgármestere, Dudás Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője és Vincze Csaba a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója adta át.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában