Helyi közélet

2014.10.13. 15:44

A három napos közúti kontroll eredményei

Miskolc - Közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte.

Miskolc - Közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves terve alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2014. október 7-én, 8-án és 9-én közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a megye területén, melynek során főként a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizték.

A közúti kontroll kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai is közreműködtek.

  • Az akció során a rendőrök összesen 927 tehergépjárművet, illetve azok vezetőjét ellenőrizték, melyből 208 esetben tártak fel kisebb, nagyobb hiányosságot (műszaki hiányosság, túlsúly, sebesség túllépés, okmányok hiánya, passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása).
  • Az autóbuszok tekintetében a rendőrség 74 járművet és annak vezetőjét vonta górcső alá, ebből mindössze 1 esetben tártak fel hiányosságot a szakemberek.
  • A három nap alatt a tehergépjárművek és autóbuszok ellenőrzésén 33 alkalommal intézkedtek a rendőrök a megengedett sebességhatár túllépése miatt - tachográf készülék adatai alapján, míg a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 21 esetben szabott ki a hatóság közigazgatási bírságot.
  • Műszaki hiányosságok miatt 65 esetben, túlsúlyos jármű vezetése miatt pedig 10 esetben intézkedtek a járőrök.
  • Az akció során összesen 12 esetben készült szabálysértési feljelentés és 149 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 7 esetben pedig a rendőrség bevonta a forgalmi engedélyt és a hatósági jelzést.
  • A rendőrök minden ellenőrzött sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A mért eredmények alapján egy tehergépkocsi, egy motor és egy személygépkocsi vezető fogyasztott alkoholt a vezetés megkezdése előtt. A rendőrség velük szemben büntetőeljárást indított.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában