Helyi közélet

2014.10.22. 21:57

A Bosch-sal játszottak határok nélkül

Miskolc - A Bosch és a BOKIK második alkalommal rendezte meg a miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában a "Játék a Bosch-sal határok nélkül" elnevezésű vetélkedőt kedden délután. A versenyen 14 csapat mérte össze tudását logikai, ügyességi feladatokban.

Miskolc - A Bosch és a BOKIK második alkalommal rendezte meg a miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában a "Játék a Bosch-sal határok nélkül" elnevezésű vetélkedőt kedden délután. A versenyen 14 csapat mérte össze tudását logikai, ügyességi feladatokban.

- A Bosch verseny a Bosch osztályok beiskolázását segíti elő - mondta munkatársunknak kedden a helyszínen Klein Zsuzsanna, a BOKIK pályaorientációs tanácsadója. - A kampány lényege, hogy ősszel felkeressük a környékbeli általános iskolákat - ez most így volt - egészen Sajószentpéterig, Edelényig, ahol tájékoztatókat tartunk a Bosch képzési referensével együtt a diákok és a pedagógusok számára. Idén 18 iskolában jártunk, 21 osztályfőnöki órát tartottunk és a 395 gyerekhez jutottunk el.

Mint megtudtuk: a keddi versenyre nem volt nevezési díj, a csapatoknak a buszt a kamara biztosította, mint ahogyan a teljes ellátást is a szervezők állták. A nyeremények is komolyak voltak, hiszen az első három helyezett Bosch fúrókkal gazdagodott.

Motivációs tényezők

- Egyre népszerűbb a Bosch osztály, mert magasak a követelmények - árulta el Klein Zsuzsanna. - 3,5 a minimális átlag, ráadásul követelmény a jó magatartás is. Hogy mit takar a Bosch osztály? A képzés neve az, hogy gyártósori gépbeállító. Ez a munka gyakorlatilag az operátorok felett áll.

A BOKIK tanácsadója hozzátette azt is, hogy most még harmadikos az első "kimenő" osztály az Andrássy szakközépiskolában. Motivációs tényező lehet ugyanakkor az a tény, hogy a középiskolások tanműhelye "kint" van a Boschban, de ösztöndíj rendszer, étkezési utalvány és tanulószerződés is a fiatalok rendelkezésére áll a világhírű német cégnek köszönhetően.

A 8. osztályos Hok Natália, a miskolci Bársony János Általános Iskolából érkezett a versenyre.

- A pályaválasztással kapcsolatban felkeresték az iskolát és lehetett jelentkezni a mai versenyre - mondta Natália, aki ennek ellenére sem ezen a vonalon képzeli el a középiskolás éveit, azonban közösségépítés tekintetében kitűnő dolognak tartja a megmérettetést.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában