Helyi közélet

2014.09.11. 08:23

Tovább tarthatja a zászlót

Miskolc - A Petőfi utcai épület "készültségi foka" jó, hasznosításáról később döntenek.

Miskolc - A Petőfi utcai épület "készültségi foka" jó, hasznosításáról később döntenek.1963-ban helyezték el a Petőfi utca 1. szám alatti épület homlokzatán (ez volt az MSZMP városi bizottság székháza) azt a vörösrézlemez domborművet, amelyet Segesdi György készített. Az alkotás címe: "Zászlót tartó férfi". Pásztor Imrét, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjét az épület felújítása kapcsán arról kérdeztük: a helyén marad-e az alkotás?

- Az épület oldalán lévő alkotás, a zászlót tartó férfialak nem képezte a pályázat részét, azzal semmilyen más teendő nincs, mint otthagyni. Így ott is marad - jelentette ki az Észak-Magyarországnak.

Az előzményekről: tavaly januárban a miskolci közgyűlés egyhangúlag döntött azon pályázatok benyújtásáról, amelyek az önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai fejlesztését célozták meg, 488 millió forint értékben.

- Erre nagy szükség volt, hiszen Miskolc önkormányzati tulajdonú közintézményeinél megépítésük óta nem történt jelentős felújítás, a magas költségek miatt az önkormányzatnak nem állt módjában az energetikai felújításokat saját erőből megvalósítani - fogalmazott Pásztor Imre. - A tavaly év elején beadott pályázatok 85 százalékos vissza nem térítendő támogatásúak, így ez lehetőséget jelentett az épületek energetikai korszerűsítésére, az úgynevezett lehűlő felületek hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszerek átalakítására, korszerűsítésére. A felújítás után az intézmények fenntartásában ez éves szinten 10 milliós megtakarítást jelenthet a városnak a több épületet is érintő, óvodákat, iskolát és a polgármesteri hivatal Petőfi úti épületét is magában foglaló fejlesztés.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában