Helyi közélet

2014.09.06. 11:58

"Tanszék-keresztelő" az egyetemen

Miskolc - Újabb speciális tanszékkel büszkélkedhet a Miskolci Egyetem.

Miskolc - Újabb speciális tanszékkel büszkélkedhet a Miskolci Egyetem.

A Miskolc Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Járműipari Öntészeti Intézeti Tanszéke néven működik 2014. szeptember 1-től az 50 éve alapított Öntészeti Tanszék. A névváltás a Nemak Győr Kft.-vel való együttműködés szorosabbra fűzésének köszönhető – jelentette be pénteken az ünnepélyes tanévnyitó előtt prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora.

Duális járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés kialakítása, Győrben Könnyűfémöntészeti Kihelyezett Nemak Tanszék létrehozása, az országosan egyedül a Miskolci Egyetemen működő öntészeti felsőoktatás megújítása, a személyi és tárgyi feltételek megvalósításának támogatása a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. által.

Erről szól többek között az az együttműködési megállapodás, amelyet az intézmény és a társaság vezetői írtak alá a Miskolci Egyetemen. Mint elhangzott, a mexikói tulajdonú Nemak-cégcsoport a világ legnagyobb független, azaz nem autógyártó vállalathoz tartozó hengerfej- és motorblokk-gyártó kapacitásával rendelkezik, amely 34 üzeméből 48 járműgyárral áll üzleti kapcsolatban. A 20 éve alapított Nemak Győr Kft. a kezdetektől szoros kapcsolatot ápol a Miskolci Egyetemmel – a képzésben és a kutatás-fejlesztésben is fontos partnerek.

Torma András szerint az együttműködés mérföldkő az egyetem életében, a mérnökképzés és az egyéb képzések megújítása során is ez lesz majd az alap.

A részletekre visszatérünk.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában