Helyi közélet

2014.09.08. 18:38

Százaknak kellett elhagyniuk otthonaikat Miskolcon

Miskolc - Robbanószerkezetet mostak elő a csatornahálózatból Miskolcon a Kilián városrészben.

Miskolc - Robbanószerkezetet mostak elő a csatornahálózatból Miskolcon a Kilián városrészben.

Egy feltehetőleg második világháborús robbanószerkezetet találtak Miskolcon az Iván utcában a csatornahálózat tisztítása közben, hétfőn késő délután. A rendszer átmosása során a víz az üledékkel, kőtörmelékkel együtt egy szárnyas aknára emlékeztető vasdarabot is magával sodort. A munkások értesítették a rendőrséget. A helyszínre riasztott járőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, gondoskodtak a szerkezet őrzéséről és értesítették a honvédség tűzszerészeit, akik nem sokkal hat óra előtt értek a helyszínre.

A tűzszerészek egy 150 méteres védőtávolságot határoztak meg, az ezen belül lakóknak ideiglenesen - míg a bombaszakértők felhozzák a csatornából az robbanóeszközt - el kell hagyniuk otthonaikat.

A lakosságvédelmi intézkedés végrehajtásáról a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársa gondoskodnak, a tűzszerészek csak azután kezdenek hozzá az akna kiemelésének, ha már mindenki biztonságos távolságban lesz. Az ideiglenes kiköltöztetés négy tízemeletes lépcsőház, három négyemeletes ház és egy sor családi ház lakóit érinti.


19:15 - A helyszínen tartózkodó kollégánk megtudta, hogy mintegy 400 embert telepítettek ki a lakásaikból. Szintén a helyszínen van Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere is, aki elmondta, hogy kinyitották a közeli iskolát, ahol a kitelepítettek jelenleg tartózkodhatnak. A távolabbi utcákból az MVK buszaival szállítják a lakókat az iskolába, illetve szendvicset és vizet hozatnak számukra. A jelenlegi állás szerint 2-3 óra múlva visszaköltözhetnek az emberek a lakásokba, szerencse a szerencsétlenségben, hogy a tűzszerészek egy Miskolc közeli településen dolgoztak, így a riasztásra azonnal a helyszínre tudtak jönni. Az alpolgármester elmondta még, hogy bíznak benne mindenki otthon alszik majd.


ÉM


Miskolc, 2014. szeptember 8., hétfő (MTI) - Elszállítják a Miskolcon talált második világháborús lövedéket, az emiatt kiköltöztetett csaknem háromszáz ember este nyolc óra után visszatérhetett otthonába - mondta Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában