Helyi közélet

2014.09.30. 15:50

Önkormányzat 2014 | MCNÖ: Szolidaritást kérnek a miskolci romák

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (MCNÖ), a Magyarországi Cigánypárt, a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság és a Roma Polgárjogi Mozgalom képviselői szolidaritást kértek azon családokkal kapcsolatban, akik érintettek a miskolci kilakoltatásokban, vagy bontásokban - derült ki egy keddi miskolci sajtótájékoztatón.

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (MCNÖ), a Magyarországi Cigánypárt, a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság és a Roma Polgárjogi Mozgalom képviselői szolidaritást kértek azon családokkal kapcsolatban, akik érintettek a miskolci kilakoltatásokban, vagy bontásokban - derült ki egy keddi miskolci sajtótájékoztatón.Váradi Gábor, az MCNÖ vezetője, a szervezet miskolci polgármester-jelöltje arról is beszélt lapunknak, hogy az érintettek "nagy lelki traumát élnek át a bizonytalanság miatt, többük az öngyilkosság gondolatával kacérkodik". Hozzátette: jelen pillanatban háromszáz embert érintenek a kilakoltatások, és bontások, ám szerinte ez a szám hamarosan megduplázódhat, mert az ingatlankezelő (MIK) azok kiértesítését is megkezdte, akiknek decemberben jár le a bérleti szerződésük.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában