Helyi közélet

2014.09.02. 08:50

Nézőpont: Levél az elsősöknek

<em>Kedves elsősök! Nagy napra virradtatok hétfőn, szép napra keltek szüleitek, nagyik, papók és facebook ismerősök. Az elmúlt hónapokban már biztosan nagyon izgultatok, hogy milyen lesz az első nap az iskolában, milyen lesz az első nap a gimiben?</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Kedves elsősök! Nagy napra virradtatok hétfőn, szép napra keltek szüleitek, nagyik, papók és facebook ismerősök. Az elmúlt hónapokban már biztosan nagyon izgultatok, hogy milyen lesz az első nap az iskolában, milyen lesz az első nap a gimiben? Juhász-Léhi István jegyzete.Szüleitek pedig azon sakkoztak, hogy amíg ők nyáron dolgoznak, ti kedves gyerekek, hol fogjátok biztonságban, de tartalmasan tölteni a csodás júliust és augusztust. És azon is sokat legóztak az ősök - biztos forrásból tudom - , hogy a tankönyveket, füzeteket, tanszereket, új cipőt, tornazsákot és egyenruhát milyen biztos forrásból teremtsék elő nektek. Mert bár talán sokatoknak teljesen természetes a tablet és a nagyon okos telefon, anya és apa osztott szorzott, hogy akkor se vegyetek észre semmit, ha meg van húzva az a bizonyos nadrágszíj...

De most már (egyelőre) spongyát rá, túl vagytok rajta és itt van első emberes hónap. Az első komoly izgalmakon bizonyosan túl vagytok, amiben sokat segíthettek anyáék mellett a tanítónénik és bácsik. Az iskolatáska ugyan még néha nehéz lesz egy-egy szép napos délelőtt, de szeretni fogjátok ígérem. Lesznek új barátaitok, megtanultok írni és olvasni, de a "nagyobb" elsősök a következő nyárra azt is tudni fogják, hogy Mohácson nem csak busójárás volt.

Kedves elsősök! Tudom néhányatoknak a délutáni alvás is hiányozni fog - bevallom, előfordul, hogy nekem is - , de helyette egy izgalmas világba csöppentek. Fogadjatok szót anyának és apának, tanuljatok, játszatok sokat és...

Maradjatok gyerekek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában