Helyi közélet

2014.09.03. 10:59

Kecskeméti buszok Miskolcon

Miskolc - Hétfőtől állt forgalomba hat darab Ikarus csuklós autóbusz, amelyek Kecskemétről érkeztek az MVK Zrt-hez.

Miskolc - Hétfőtől állt forgalomba hat darab Ikarus csuklós autóbusz, amelyek Kecskemétről érkeztek az MVK Zrt-hez.Az őszi menetrend életbe lépésével sűrűbben járnak a villamosok és a buszok is, hiszen az iskolai időszak megnövekedett forgalmához igazodik ilyenkor az MVK. Ennek biztosításához volt szükség ezekre a járművekre, amelyek nem újak, de jó állapotban lévők - mondta az Észak-Magyarországnak Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - Az MVK Zrt. a villamospark megújítása mellett 2015-ben buszflottáját is szeretné megújítani, ezért pályázik 75 darab gázüzemű, környezetbarát CNG busz beszerzésére. Így nem lett volna ésszerű a mostani megnövekedett igényekhez 6 új járművet beszerezni. Ezért inkább figyelték, mely közlekedési társaságnál van ár-érték arányban megfelelő, értékesítésre szánt autóbusz és ezek közül választották ki a kecskeméti buszokat, amelyek a 6-os, 16-os és 29-es vonalán szállítják az utasokat.

Ezek a buszok egyébként már nem kapják meg a közlekedési vállalat buszainak sárga-kék arculatát, mert a cég reményei szerint a gázüzemű buszok beszerzésével ezek is leváltásra kerülnek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában