Helyi közélet

2014.09.17. 22:37

DVTK stadion: Befogadóképességben (is) háromféle változat

Miskolc - Csütörtökön két helyen is téma lesz a Diósgyőri stadion.

Miskolc - Csütörtökön két helyen is téma lesz a Diósgyőri stadion.Az biztos, hogy a csütörtökre halasztott (eredetileg a múlt héten csütörtökre meghirdetett) miskolci közgyűlésen szóba kerül majd a Diósgyőri stadion, és nem csak azért, mert 9 ellenzékben lévő képviselő szeretne felvetetni egy olyan napirendi pontot a mostani szeptemberi ülésre, amely szerint beszámoltatnák a város polgármesterét a DVTK stadion építésének ügyében, hanem azért is, mert maga az érintett is igyekszik elébe menni az eseményeknek, és csütörtökre, Diósgyőrbe hirdetett sajtótájékoztatót ebben a témában.

Ez utóbbin a városvezetőn kívül a Diósgyőri stadion építésére létrehozott projekttársaság két ügyvezetője mellett a stadionfejlesztésért felelős miniszteri biztos, és a diósgyőri labdarúgóklub ügyvezetője is részt vesz majd. Ezen a rendezvényen várhatóan három építészeti alkotást mutatnak majd be, azokat, amelyek a múlt héten hasonló körben, Budapesten tartott találkozón az asztalra kerültek. Az Észak-Magyarország értesülései szerint a három terv abban is eltér egymástól, hogy különböző befogadóképességűvé méretezték. Az egyikben 11 200, a másikban 12 300, a harmadikban 14 800 néző férne el. Van olyan építészeti megoldás is a három között, amelyik meghagyná a nemrégiben több száz millió forintból felújított klubházat, és van olyan is, amely a múlt örökségét eltüntetné a föld felszínéről.

Az építési munkák ebben az évben, a szükséges engedélyek hiányában nem kezdődhetnek meg, csak a jövő tavasszal. Ennek ellenére nagy a valószínűsége, hogy október első hétfőjén munkások jelennek meg a helyszínen, hogy elkezdjék bontani a stadion gyár felőli oldalának állóhelyi részeit.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában