Helyi közélet

2014.09.07. 15:59

Balesetmentesen telt el az első hét

Miskolc - Kurtítja a sofőrök lábát az egyenruha – kevésbé nyomják a gázt, ha rendőrön látják.

Miskolc - Kurtítja a sofőrök lábát az egyenruha – kevésbé nyomják a gázt, ha rendőrön látják.

„Ezúttal sem történt olyan közlekedési baleset az iskolák környékén megyénkben, melynek gyermek lett volna a résztvevője”, foglalta össze az első tanítási hét rend­őri tapasztalatait Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint már beszámoltunk róla, a rendőrség – mint a korábbi években, így idén is –, tanévkezdésre időzített közlekedésbiztonsági kampányának részeként az általános iskolák környékén becsengetés előtt és után megyeszerte egyenruhások irányítják a forgalmat a gyalogátkelőhelyeknél, segítik a gyerekeket az úttesten való átkelésben. Az első hét tapasztalatainak összegzésére kértük Dobi Tamást, aki elmondta: feltehetőleg jót tesz az egyenruha látványa a közlekedés-biztonságnak, valószínűleg a rendőrök jelenlétének is köszönhetően a járművezetők óvatosabbak, lassabban vezetnek az iskolák környékén.

Vissza a régi kerékvágásba

– A forgalom érezhetően megnövekedett, de komoly torlódások az első napokban sem alakultak ki, annak ellenére sem, hogy a megyeszékhelyen több helyen útépítések miatti forgalomkorlátozások is nehezítik a járművezetők dolgát – mondta a sajtóreferens. – Az első napokban az iskolák környékén sűrű volt a forgalom, de lassan normalizálódni látszik a helyzet. Úgy tűnik, a gyerekeiket iskolába, óvodába utaztató szülők is visszarázódtak hétvégére a megszokott kerékvágásba.

Mint megtudtuk, a rendőrség a hónap végéig folytatja a közlekedés-biztonsági akciót, vagyis továbbra is számítani lehet az iskolák környékén a rendőrök – helyenként a polgárőrség tagjainak – segítségére. A közlekedésben részt vevő gyerekek biztonsága lapunk számára is fontos, jelenlétükre mi figyelmeztető táblákkal hívjuk fel a vezetők figyelmét.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában