Helyi közélet

2014.09.10. 11:19

A sportnak köszönheti alakját Placida

Miskolc - Kínában képviselő Magyarországot a rangos szépségversenyen a miskolci lány. Arcok a megyéből: Csapó Placida.

Miskolc - Kínában képviselő Magyarországot a rangos szépségversenyen a miskolci lány. Arcok a megyéből: Csapó Placida.A 17 éves Csapó Placida nyerte a Elite Model Look nemzetközi modellverseny hazai fordulóját, így a miskolci lány képviselheti Magyarországot a Kínában rendezendő döntőn.

- Véletlen, hogy belecsöppentem a versenybe – mondta az Észak-Magyarországnak Placida, aki a Diósgyőri Gimnázium 10. osztályosa. – A lovagló edzésemen szólított le a miskolci Fortuna táncstudió vezetője, Eszlári Zita, hogy nem volna-e kedvem a modellkedéshez. Volt. Ő mutatott be aztán a mostani ügynökségemnek, a VM Model-nek, akik az Elite Model Look verseny szervezői.

Placida meséli, az Elite Model Look országos castingjai során 12 lányt válogattak ki, akiket meghívtak egy négy napon át tartó felkészítő táborba. Ott megtanították őket járni, pózolni, emellett rengeteg fotózásuk is volt. A felkészítő tábor után következett a verseny, amelyet a miskolci lány nyert meg.

– Nagyon boldog voltam – meséli. Kérdeztük, szerinte minek köszönheti a nagy sikert, de ő szerényen megjegyzi, csakis a sportnak. – Ha nem sportolnék gyerekkorom óta, akkor talán nem lenne ilyen alakom.

Placida kiskora óta úszik, most éppen öttusázik, eddig ez volt számára a legfontosabb. Most viszont új korszak kezdődik az életében, magántanulóként kell egy ideig folytatnia az iskolát.

– A világversenyt Shenzenben rendezik meg november 20-a és december 2. között – tudjuk meg Placidától. Azt már édesanyja jegyzi meg, hogy hatvan országból érkeznek majd a lányok, a tavalyi versenyen a magyar lány a harmadik helyen végzett.

Placida jövőjében fontos hangsúlyt kaphat a modellkedés.

– Szeretnék komolyan foglalkozni vele, de a sportot és a tanulást sem szeretném hanyagolni – mondja. Hozzáfűzi, amikor Magyarországon leszek, ugyanúgy fogok járni edzésekre, mint régen, ebben egyesületem is nagy mértékben támogat. Négy éves korom óta úszom, nem gondolom, hogy jót tenne hirtelen abbahagyni, mert nagyon sokat köszönhetek neki.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában