Helyi közélet

2014.09.09. 08:00

A lelkét akarták elvenni Tatár Ivántól?

Miskolc - Különös tartalmú vallomást tett az egyik tanú a gitárművész megtámadóinak tárgyalásán.

Miskolc - Különös tartalmú vallomást tett az egyik tanú a gitárművész megtámadóinak tárgyalásán.Tanúk meghallgatásával folytatódott hétfőn a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt annak a négy fiatalembernek a büntetőpere, akik ellen Tatár Iván, a Miskolc-szerte ismert gitárművész két évvel ezelőtti megtámadásával kapcsolatban emelt vádat a főügyészség. A vádlottak közül kettőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, két társukat pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolta a főügyészség.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2012 márciusában olyan brutalitással vertek össze – akkor még ismeretlen tettesek – egy miskolci férfit az avasi temetőben, hogy a kórházban hetekig mélyaltatásban kellett tartani, de az agyában keletkezett vérömleny felszívódása után sem tért magához. Sérülései maradandónak tetszenek, amit kezelőorvosának a tegnapi tárgyalási napon felolvasott levele is megerősített.

Levelek és tanúk

Tatár Iván is írt a bíróságnak, levelében azt állítva, hogy egyes hozzátartozói bérelték fel a neonáci támadókat az ő megölésére, mert meg akarták szerezni a lakását. Ezt semmi sem támasztja alá. Azon az estén öt fiatalember szalonnát sütött és ivott az Avasi temető fölötti szalonnasütő helyen, ahol elhaladt mellettük a sértett. Köszöntek egymásnak, a zenész pedig bement a temetőbe. A csoportból azonban két fiú kivált, és utánament. Nem sokkal később két másik fiú is belépett a temetőbe, ők az előző kettő keresésére indultak, nehogy azok valami hülyeséget csináljanak – azonban elkéstek.

Hétfőn a bíróság a másodrendű vádlott lánybarátját hallgatta ki, aki elmondta, hogy a fiú húga tőle kérdezte, hogy lehet-e bátyjának köze a gitáros megveréséhez, mert amikor a tévében szó volt a bűncselekményről, a fiú különösen nevetett. A lány azt is elmondta, hogy nem sokkal később a Népkertben a vádlott – aki akkor is ittas volt – beismerte neki a támadást; azt mondta, el akarták venni a férfi lelkét, hogy az ereje rájuk szálljon, a lányt pedig megfenyegette, hogy ha elmondja bárkinek, amiről beszéltek, az ő lelkét is elveszi. A lánybarát vallomása szerint az ügy első és másodrendű vádlottja amúgy is sokat járt – minden ok nélkül – temetőbe, akár éjszaka is.

A vádlott fiú tagadta mind a népkerti beszélgetést, mind a lélekrablást, mind a temetői kirándulásokat. Azt mondta, a lány viszonzatlanul szerelmes belé, ezért beszél badarságokat.

ÉM-SZP


Előzmények:

Miskolc - Elkezdődött hétfőn reggel a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt annak a két fiatalembernek a büntetőpere, akiket azzal vádolt meg a főügyészség, hogy két évvel ezelőtt, egy tavaszi éjszakán különös kegyetlenséggel kíséreltek meg megölni egy férfit. tovább »

Miskolc, 2014. április 23., szerda (MTI) - Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik az eszméletvesztésig vertek és acélbetétes bakanccsal rugdostak egy miskolci zenészt még 2012-ben az Avasalján - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel. tovább »

Hejőbába - Mi van Tatár Ivánnal? A férfival, akit tavaly az avasi temetőnél vertek félholtra? Arról értesültünk: pár hete átkerült a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonba. Meglátogattuk... tovább »

Miskolc - A támadók állítólag azzal védekeznek, hogy nem voltak tisztában vele, mit tesznek. tovább »

Miskolc - Elfogta a rendőrség a miskolci gitárművész támadóit, előzetesben vannak. tovább »

Miskolc - Bíznak az avasi temetőben megtámadott zenész felépülésében. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában