Helyi közélet

2014.09.05. 08:32

A lakók nem mernek a házuk előtt parkolni

Miskolc - Megállni tilos táblák több diósgyőri utcában: "ott felejtették"?

Miskolc - Megállni tilos táblák több diósgyőri utcában: "ott felejtették"?Több Diósgyőrben élő olvasónk is arról számolt be az Észak-Magyarországnak, hogy a városrész utcaiban megállni tilos táblákat helyeztek el az elmúlt pénteken. "Augusztus 30-a előtt egy nappal, a Diósgyőri Vár ünnepélyes megnyitója alkalmából a vár környéki utcákon (János utca, Bartók Béla utca, Tölgy utca) megállni tilos táblákat helyeztek ki, amelyeket sajnálatos módon ott is felejtettek... - írta lapunknak egyik olvasónk. "Az ott lakók nem mernek az utcán parkolni, mert attól tartanak hogy egy lelkes hatósági szerv épp akkor jár arra, és végigbünteti az ott "tilosban parkolókat. Elsőre ugyan nem tűnik az egész várost érintő problémának mindez, ám talán mégis, mivel egy hónapig miskolci lakcímkártyával ingyenesen tekinthető meg a Diósgyőri vár, amivel várhatóan megemelkedik a környék autós forgalma is."

Egy másik ott lakó azt panaszolta munkatársunknak, hogy a hozzájuk vendégségbe érkező barátok nem tudtak legutóbb hol parkolni, tartván attól, hogy megbüntetik őket. "Az azért vicc, hogy a saját házam előtt nem állhatok meg, nem igaz?" - kérdezett vissza. Kérdezni kérdeztünk mi is: az önkormányzat illetékese péntekre ígért választ lapunknak az üggyel kapcsolatban.

A megállni tilos tábla "megsértése" egyébként nem nevezhető olcsó mulatságnak. A helyszíni bírság 10 ezer forintot ér, míg a feljelentésből adódó csekken 20 ezer forint is szerepelhet.

ÉM-JLI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában