Helyi közélet

2014.08.19. 20:02

Valaki jól keresett a bánrévei jégverésen

Bánréve, Ózd - Mire a jégverés után elszállították, „duplájára hízott” a palatörmelék.

Bánréve, Ózd - Mire a jégverés után elszállították, „duplájára hízott” a palatörmelék.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség a bánrévei polgármester és társa ellen. A vád szerint a Hajdu Gábor József polgármester által aláírt teljesítési igazolásnak köszönhetően a valóságosnál lényegesen drágábban szállította el egy cég a 2010-es jégverés során keletkezett – veszélyes hulladéknak minősülő – palatörmeléket Bánrévéről, így a településnek több mint 14 millió forint kára keletkezett.

Mint ahogy lapunkban arról beszámoltunk, 2010. július 3-án jégeső tombolt Bánrévén, és gyakorlatilag letarolta a települést. A község 510 ingatlanjából legalább 450 tetőzete megsérült, a tojásnagyságú jég sok ingatlan héjazatát teljesen megsemmisítette. A legnagyobb kárt a palatetejű épületek szenvedték el, a jég gyakorlatilag a tetőlécig lecsupaszította a házakat.

A következő napokban a bánréveiek hozzáláttak rendbe rakni otthonaikat, s már ekkor felmerült a kérdés: hová tegyék az azbeszttartalma miatt veszélyes hulladéknak minősülő palatörmeléket? A válaszra háromnegyed évet kellett várni, addigra sikerült harmadik nekifutásra nyertest hirdetnie az önkormányzatnak a hulladék elszállítására kiírt közbeszerzési pályázatán. Addigra sokan megszabadultak a palatörmeléküktől.

ÉM-SZP


Bánréve, Ózd - A bánrévei palaszállítás ügyét október közepén tárgyalja a bíróság: hűtlen kezelés a vád. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában