Helyi közélet

2014.08.18. 15:17

Tűzoltó edelényi rendőrök

Edelény, Szakácsi - Még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a járőrök a szakácsi buszfordulóban álló menetrendszerinti járat műszerfalából felcsapó lángokat.

Edelény, Szakácsi - Még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a járőrök a szakácsi buszfordulóban álló menetrendszerinti járat műszerfalából felcsapó lángokat.

Az Edelényi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka és járőre 2014. augusztus 15-én 13 óra 50 perckor Szakácsi településen szolgálati feladatokat hajtottak végre, amikor a buszfordulóhoz érve észlelték, hogy az ott álló, menetrendszerinti helyközi járat nyitva lévő ajtajából enyhe füst áramlik ki.

A rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot az autóbusz helyszínen lévő vezetőjével, aki elmondta, hogy mintegy két perccel azelőtt állt be a buszváróba, amikor észlelte, hogy füstölni kezdett a műszerfal.

A járőrök a sofőrrel a busz elektronikai rendszerét lekapcsoltatták, majd a műszerfal mögül felcsapó 10-15 centiméteres lángokat a járművön található poroltóval rövid idő alatt megfékezték és eloltották.

Az ügyeleten keresztül kiértesített tűzoltók a helyszínre érve megállapították, hogy a jármű biztosítéktáblájánál lévő kábelköteg egy műszaki hiba következtében kigyulladt, ami az azonnali rendőri beavatkozás hiányában a parkoló tömegközlekedési eszköz teljes kiégését okozhatta volna.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában