Helyi közélet

2014.08.18. 01:11

Kilátót avattak Mályinkán a 13. falunapon

Mályinka - Mint minden évben, idén is újabb értékteremtő beruházásokat hajtottunk végre - mondta Mihály Ferenc, Mályinka polgármestere augusztus 16-án, amikor átadták a nagyközönségnek a Begyeleg kilátót.

Mályinka - Mint minden évben, idén is újabb értékteremtő beruházásokat hajtottunk végre - mondta Mihály Ferenc, Mályinka polgármestere augusztus 16-án, amikor átadták a nagyközönségnek a Begyeleg kilátót.

November 30-án pedig birtokba vehetik majd a község lakói az uniós színvonalú egészségházat. A fából készült Begyeleg kilátó nyolc és fél méter magas, terasza öt métere magasságban van. Egyszerre itt negyvenen tartózkodhatnak és innen tiszta időben a Magas Tátra is látható. Mai világunkban sokan azt gondolják, hogy amiért nem kell fizetni, annak nincs értéke. Mi nem szeretnénk belépődíjat szedni, de azt elvárjuk a túrázóktól is, hogy vigyázzanak rá - hangsúlyozta Mihály Ferenc. Aztán Demeter Zoltán országgyűlési képviselővel átvágták a nemzeti színű szalagot, majd meggyőződhettünk arról, milyen gyönyörű a kilátás.

Ezután a jelenlevők a mályinkai sportpályára mentek, a 13. falunapra. Amint megérkezett a tömeg, elkezdődött a VII. dalostalálkozó. A házigazdákon kívül a vadnaiak, a berenteiek, a dédestapolcsányiak és a domaháziak léptek a színpadra. Ünnepi köszöntőjében Mihály Ferenc az új kenyér ünnepét és Szent István királyunk történelmi tettét méltatta, utána a polgármester felesége megszegte az új kenyeret. Ezt követően a falu legfiatalabb lakója, a július 9-én született Nagy Eliza szüleinek az önkormányzat vezetése nevében 30 ezer forintot adott ajándékul Mihály Ferenc.

Dr. Kiss Miklós átadta a település vezetőjének a 140 éves bíróbotot, majd megkoszorúzták a falu utolsó bírójának a sírját. Ezután kihirdették a főzőverseny eredményét. Megkóstolták a falunap résztvevői a hagyományosan főzött mályinkai szilvalekvárt. A sok program közül csak néhányat emelünk ki:tetszést aratott Gombos Maja magyar nóta csokra, Haszon Gyula trombitaszólója, és a Subert Vilmos által előadott juhász népdalok. Sztárvendégként Csocsesz teremtett fergeteges hangulatot. Nem maradt el a tábortűz sem, a szabadtéri bálon pedig a Flamingó Együttes szolgáltatta a zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában