Helyi közélet

2014.08.05. 16:40

Két családnak mennie kellett a számozottról

Miskolc - Kiköltöztetés a számozott utcákban: a bérlő szerint nincs tartozás, a MIK szerint van.

Miskolc - Kiköltöztetés a számozott utcákban: a bérlő szerint nincs tartozás, a MIK szerint van.

Megkezdődött a telepfelszámolás – így értékelték a számozott utca lakói azt, hogy kedden reggel két családot is kiköltöztettek a területről. Egyiket az ötödik, másikat a hatodik utcából. Az ott élők azonnal összegyűltek a házak előtt, a rendőrség pedig biztosította, hogy a MIK szakemberei és a végrehajtók elvégezhessék a munkájukat.

Míg az udvarban sorra pakolták ki a bútorokat, zsákokat, addig az utcán a többi bérlő azt találgatta, rájuk mikor kerül sor. Többen sírtak, rosszul lettek, a szomszédos házból egy gyereket – annyira megijedt –, orvoshoz kellett vinni.

A hatodik utca 15/2-es számú ház lakói nem is tudták, hogy kedd reggel menniük kell, elmondásuk szerint az erről szóló értesítést más vette át helyettük. Szamkó Józsefné lapunknak elmondta: 2011-ben volt tartozása, de azt rendezte, azóta rendesen fizeti a bérleti díjat. „Mindenről papírom van, és hangfelvételem arról, hogy a MIK illetékes azt mondja, ezeregy százalék, hogy maradhatunk a lakásban” – sorolta.

A MIK jelenlévő szakemberei azonban igyekeztek hangsúlyozni, a keddi akciónak nincs köze a telepfelszámoláshoz, a kilakoltatások végrehajtási eljárásnak a következményei, azaz díj nem fizetésről van szó. Megtudtuk: született egy bírósági határozat, ennek értelmében kell kiköltöznie a családoknak. A MIK szerint a lakóknak tudniuk kellett, hogy ez bekövetkezik, hiszen 2011-ben indult az eljárás, azóta több bírósági határozatot is kaptak, nem beszélve arról, hogy 2011-ben felmondták a jogviszonyt is a hatodik utcában élő családdal.

A helyszínen a cigány önkormányzat képviselői is jelen voltak, akik az önkormányzat cigányok ellen folytatott hadjáratának nevezte azt, ahogy kedden utcára tettek két családot a számozott utcákban. Éppen ezért úgy döntöttek, újra demonstrációt szerveznek a városháza elé.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában