Helyi közélet

2014.08.22. 08:14

"Földön tolt" légi mentés

Borsod-Abaúj-Zemplén - Még mindig nem a Csillagpont tetején landol a mentőhelikopter.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Még mindig nem a Csillagpont tetején landol a mentőhelikopter.

Bő hónapja írtunk arról: bár áprilisban átadták az új mentőhelikopter-leszállót az új épület tetején, a súlyos betegekkel továbbra is a traumatológia régi helyének bejáratánál száll le és fel a mentőhelikopter a földre.

Dr. Breitenbach Géza, az OMSZ regionális igazgatója elmondta:

– A mentőhelikopter minden egyes leszállásához egy mentőautót is biztosítani kell, a leszállás után a beteget át kell tenni a mentőautóba, azzal szállítják át a traumatológia új helyére, a 200 méterre lévő Csillagpontba. Ez (naponta 1-3 alkalommal) plusz feladat a mentőknek, s nem jó a súlyos állapotú betegeknek sem. Az épület tetején kialakított és átadott reptérről a lifttel közvetlenül az ellátóhelyre juttathatnánk őket. A jelenlegi megoldás nélkülözi az új leszálló biztosította minden szakmai előnyt - jelentette ki. – Már csak azért is sürgetőnek érzem a helyzetet, mert szeptember 1-től csak a megyei kórház biztosítja a sürgősségi ellátást (a Semmelweisben megszűnik), ami még több beteget, mentőfeladatot jelent – tette hozzá.

Dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgatója kérdéseinkre annyit mondott: októbertől tervezik a szolgáltatás beindítását.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában