Helyi közélet

2014.08.05. 13:59

Az ajtók ismét záródnak

Miskolc - Egy kiselejtezett bécsi négy éve a tiszalúci oviban „állt meg”.

Miskolc - Egy kiselejtezett bécsi négy éve a tiszalúci oviban „állt meg”.A midibuszok mellett Tátra és SGP villamosokat is eladásra kínál az MVK Zrt. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a közlekedési vállalathoz a Zöld Nyíl villamosprojekt keretén belül 31 darab új, Skoda 26THU3 típusú, korszerű, alacsonypadlós villamos érkezik. A tervek szerint két utolsó 2015. február 15-ig. Az új villamosok érkezésével a meglévő járműpark egy része feleslegessé válik, ezeket a szerelvényeket a mostani tervek szerint az MVK Zrt. értékesíteni fogja. Az értékesítés még nem kezdődött el, azonban érdeklődés már van.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője megerősítette, hogy a jelenleg is közlekedő Tátra és SGP villamosokból 1-1 darab a helyi közlekedési vállalat népszerű nosztalgia járműparkjának részeként megmarad.

– A társaság nagy hangsúlyt fektet nem csak a jövőbe mutató közlekedésfejlesztésre, de a múlt emlékeinek megőrzésére is. Ezen kívül a Tatra típusú villamosból 6 darab tartalékjárműként is megmarad – tette hozzá.

A megfelelő stratégiáért

De vissza az „apróhirdetéshez”! A miskolci közlekedési cég saját honlapján jelenleg 24 Tátra és SGP (bécsi) villamost kínál eladásra. – Ez egy előzetes igény- és lehetőségfelmérés. Megnézzük, hogy milyen típusú érdeklődések futnak be, honnan jönnek a villamosvásárlásra igények, és eszerint tudunk majd megfelelő stratégiát kialakítani az eladásra – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Az ország más részein, hasonló helyzetben értékesített villamosokat úgy tudjuk, közel 1 millió forintért adták el. Volt, hogy az élelmes vállalkozó büfét, kocsmát épített belőle. 2010-ben pedig az Észak-Magyarország is beszámolt arról, hogy a Tiszalúci Környezetvédelmi és Kulturális Közhasznú Alapítvány és az MVK Zrt. közös projektjében egy igazi bécsi villamossal lett gazdagabb a tiszalúci óvoda, ahol játszóhelyként funkcionál a sokat látott SGP.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában