Helyi közélet

2014.08.06. 23:16

16. TVK Triatlon Nagyhét - Két sportágban gyűjtögethettek

Tiszaújváros - Sakkozásban és a Dísztó körül megrendezett extrém sportvetélkedőben lehetett gyarapítani a teljesítésekért járó tombola szelvényeket a 16. TVK Triatlon Nagyhét ötödik, PARTNEREK NAPJÁN, melyen egyre több, a hétvégi nemzetközi versenyekre érkező sportoló foglalta el szálláshelyét Tiszaújvárosban.

Tiszaújváros - Sakkozásban és a Dísztó körül megrendezett extrém sportvetélkedőben lehetett gyarapítani a teljesítésekért járó tombola szelvényeket a 16. TVK Triatlon Nagyhét ötödik, PARTNEREK NAPJÁN, melyen egyre több, a hétvégi nemzetközi versenyekre érkező sportoló foglalta el szálláshelyét Tiszaújvárosban.

A kora délután a már jól megszokott sakk snell versennyel indult. A Városháza előtti teraszon minden asztalhoz jutott játékos. A 5 perces partik során több korcsoport is összemérte tudását.

A nap második tombolaszerzési lehetőségét az extrém sportverseny jelentette. A Dísztó körül kialakított arénában 21, egyenként hét tagú, családi, baráti, munkahelyi, vagy éppen alkalmi társulás vállalkozott egy játékos sportvetélkedőre, ahol a legnagyobb ellenfél az óra volt. A teljesítendő feladatokat – tó-úszás, Hertz-autó tolás, Borsodi Sörös hordó gurítás, ásványvizes gúla pakolás, sörös-rekesz torony építés, TVK embléma-puzzle kirakás - minden csapat saját elgondolása szerinti sorrendben és módszerrel oldotta meg. A legügyesebbnek, egyben leggyorsabbnak a vasárnapi evezősverseny döntőjében hajszállal alulmaradó, „ Hét pszichopata” fantázia nevet viselő együttes bizonyult.

A kulturális kínálatot a Bourbon Street és Barátai nyitotta meg a KreAktív-színpadon, majd következett a nagyszínpadon a hosszú évek óta nagy sikert arató Tánc-est, melyen szinte minden műfaj képviselői bemutatkozási lehetőséghez jutottak. A nap sztárvendége Hien volt, aki hamarosan egy neves amerikai egyetemen fejlesztheti tovább énektudását.

A program zárásaként ismét a Bourbon Street és Barátai foglalta el a KreAktív-színpadot, hogy népszerű hazai és külföldi számokkal szórakoztassa a nagyérdeműt.

Egyszerre jubilál az ITU és az MTSZ

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) 25 évvel ezelőtt, 1989-ben a franciaországi Avignonban, az ott rendezett világbajnoksággal egy időben alakult meg. Szintén negyedszázados jubileumát ünnepli a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ), mely Kecskeméten, az országos bajnokság idején jött létre. Lehmann Tibor, a 16. TVK Triatlon Nagyhét főrendezője, a TVK-Mali TK elnöke, az MTSZ jelenlegi szakmai alelnöke mindkét eseményen versenyzőként volt jelen.

Véradás két napon át

A TVK Triatlon Nagyhét hagyományos kísérő rendezvényei közé tartozik az önkéntes véradás is. A Magyar Vöröskereszt tiszaújvárosi szervezetének és az Országos Vérellátó Központnak a munkatársai ma és holnap egyaránt 10-17 óra között várták, várják azokat, akik ily módon segítenek a rászorulóknak. A Városháza parkolójában felállított véradó-buszt az első napon közel százan keresték fel, remélhetően a folytatás is hasonló lesz.

Varázslat a Dísztó körül

Alice csoda országa elevenedik meg a Tisza Média Kft. rendezésében, augusztus 7-én, csütörtökön, Tiszaújvárosban, a TVK Triatlon Nagyhéten, a Város Napján. Aki ellátogat a városháztérre és a dísztó Szent István út felőli partjára, az igazi meseországba csöppenhet, hiszen a tavon meseladikok várják majd a csónakázni vágyó gyerekeke. Ami a mese mellett várja a látogatókat: arcfestés, kézműves-ház, kártyaerdő, fotócsoda, óriás cilinder, lufi-hajtogatás és három nívós műsor a KreAktív-színpadon. Alice csoda országa 10 órakor nyílik és 18 órakor zárja be kapuit. A rendezvény fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a 16. TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke.


A folytatásról

Augusztus 7., csütörtök - TISZAÚJVÁROS NAP

  • 10:00: Csónakázás a gyerekeknek
  • 10:00: Csodamalom bábszínház - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (KreAktív-színpad)
  • 11:00: Galagonya bohóc interaktív mesekoncertje: Elveszett menyét (KreAktív-színpad)
  • 15:00: Muzsikás Péter-Hangszerországban (KreAktív-színpad)
  • 18:00: Duatlon váltó
  • 18:30: Teddy Cool (KreAktív-színpad)
  • 19:30: A versenyzôk köszöntése (nagyszínpad)
  • 20:00: Kasza Tibi (nagyszínpad)
  • 20:30: Neoton Familia (nagyszínpad)
  • - Szűcs István sajtóreferens -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában