Helyi közélet

2014.07.08. 15:22

Nagyon fiatal és tehetséges

Borsodnádasd - Arcok a megyéből: Baranyai Dávid Áron, a Mátéhegyi Ökopark kerékpározója.

Borsodnádasd - Arcok a megyéből: Baranyai Dávid Áron, a Mátéhegyi Ökopark kerékpározója.

A csodálatos természeti környezetben fekvő Mátéhegyi Ökoparkot a helyi utánpótlás nevelés miatt is érdemes volt létrehozni. Borsodnádasdon egyre több ügyes fiatal bontogatja a szárnyait, akik a helyi egyesületben már versenyszerűen hegyikerékpároznak. A legjobb eredményekkel a 13 esztendős Baranyi Dávid rendelkezik, hiszen hazai és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelt az elmúlt időszakban.

- Második esztendeje bringázom, a mindennapi mozgás ösztönzött a rendszeres sportolásra - mondta a kezdetekkel kapcsolatban Baranyai Dávid Áron. - Az én példámat követte a testvérem és az egész család, most pedig már mindenki indul környező és távolabbi versenyeken. A Mátéhegyi Ökoparkban minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljek a feladatokra. A közelmúltban adták át az új XCO-pályát, de több egyéb szakág versenyzőire is gondoltak az itteniek. Az edzőtáborban a lejtőzést gyakoroltuk, és igyekeztünk javítani az állóképességünkön is, hiszen hétvégén a Magyar Kupa futamon, éppen hazai környezetben bizonyíthatunk. Ez pedig nem csak nekem, hanem a klubtársaimnak is rendkívül fontos.

Jó társaság, szép érmek

Baranyai Dávid Áron a mozgás öröme mellett a hegyikerékpáros sportban kiváló társaságra lelt, a versenyek pedig rendre lázba hozzák, és komoly motivációt jelent számára az újabb és újabb érem megszerzése. Az U13-as korosztályban, de később a nagyobbak között is szeretne meghatározó szerepet betölteni az XCO-szakágban.

- A versenyek alatt ellenfelek vagyunk, utána viszont rögtön barátok - meséli az élményeit Baranyai Dávid Áron. - Kiváló a légkör, az ország többi pontjáról is jó fej srácokkal találkozhatok. Emellett persze az is lényeges, hogy eddig jó eredményeket értem el. Tavaly és idén nagyjából harminc érmet gyűjtöttem össze, aminek kimondhatatlanul örülök. Ennek a mennyiségnek nagyjából a fele aranyérem, amire rajtam kívül a városban is sokan büszkék. Szeretném ilyen jól folytatni a jövőben is, ezért edzek, ezért dolgozom a többiekkel keményen az ökoparkban.

Nemzetközi debütálás

A nádasdiak reménysége néhány héttel ezelőtt Horvátországban is rajthoz állt egy rangos versenyen. Nagyobb mezőnyben, a hazainál keményebb pályán is győzni tudott, tehát a határokon túl is bizonyított. Most viszont a hazai megmérettetés következik.

- Előnye és hátránya is van annak, hogy itthon versenyezhetek - folytatta Baranyai Dávid Áron. - Természetesen itthon ismerem a pálya minden egyes részét, viszont az elvárás és a nyomás is nagyobb rajtam. Ennek persze igyekszem megfelelni, mert a család és a barátok előtt még jobb lenne felállni a dobogó legmagasabb fokára. Tudom, hogy még nagyon keveset értem el ebben a sportban, és rengeteg munkát kell még belefektetnem a biciklizésbe, de szeretnék a nádasdiaknak a jövőben is sok örömet szerezni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában