Helyi közélet

2014.07.05. 11:43

Lezárt ügyek: A műszerfalban volt a drog

Kazincbarcika, Sajószentpéter - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy kazincbarcikai férfivel szemben, aki kábítószer-terjesztésből tartotta fenn magát.

Kazincbarcika, Sajószentpéter - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy kazincbarcikai férfivel szemben, aki kábítószer-terjesztésből tartotta fenn magát.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a kazincbarcikai 26 éves B. Ádámmal szemben. A foglalkozás nélküli férfi, legális jövedelemmel nem rendelkezik, az eljárás adatai szerint elfogásáig kábítószer kereskedésből tartotta fenn magát.

Az ügy gyanúsítottja barátaival 2013. november 20-án 1 óra 20 perckor Sajószentpéternél, a 26-os számú főúton autójával hazafelé tartott, amikor közúti igazoltatás és ellenőrzés alá vonták a rendőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársainak bevonásával végrehajtott rajtaütés és gépjármű átvizsgálás során a kazincbarcikai nyomozók kábítószert, digitális mérleget és egy közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, úgynevezett boxert foglaltak le. A drog a jármű műszerfalában volt, melynek fekete piaci értéke meghaladja a negyedmillió forintot.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállított férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a Kazincbarcikai Járásbíróság 2013. november 22-én elrendelt.

Az ügyben indított nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat megküldte az illetékes járási ügyészségre.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában