2014.07.03. 16:11

Közlemény - Fidesz-KDNP: Az ATV szerint „amit Miskolcon a baloldal polgármester-jelölés címen csinál, az egy kabaré"

Miskolc - A legújabb miskolci MSZP-s polgármesterjelölt mögött szerdán az összes baloldali ellenzéki párt logója jól látható volt a televízió képernyőjén. Mégis, mire 14.00 órakor kezdetét vette a helyi nyilvános baloldali erődemonstrációnak szánt polgármester-jelölti bemutató, a Magyar Távirati Iroda már arról értesült, hogy Budapesten bejelentette a Párbeszéd Magyarországért társelnöke: számukra „felvállalhatatlan" a legújabb miskolci MSZP-s polgármesterjelölt.

Amikor 15 órára a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának nevében személyesen invitáltam a sajtó munkatársait sajtótájékoztatónkra, még magam sem tudtam, hogy ezzel az eseménnyel szinte egy időben az Együtt Pártszövetség társelnöke is bejelenti: számukra is elfogadhatatlan az MSZP legújabb miskolci személyi ötlete.

Mindezek után, szerda este az ATV Egyenes Beszéd című politikai háttérműsorban, a magyar balliberális oldal két emblematikus megmondóembere elemezte a miskolci baloldal „kabarészerű ötletelését", illetve magát „a kabarét", amit a helyi MSZP, kicsit talán túllőve a célon, polgármester-jelölt bemutatónak keresztelt át.

Majd ezt követően a politikai háttérelemzők rendkívül aggasztónak tartották azt a helyzetet, amely szerint „a miskolci rasszista szavazót és a budapesti antirasszista szavazót egyszerre akarják megszólítani."

Ezzel az utóbbi megállapítással, mármint, hogy a helyzet aggasztó a baloldalon, a Fidesz-KDNP is egyetért.

- Soós Attila, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának szóvivője -