Helyi közélet

2014.07.18. 11:46

Hat Tátra marad tartaléknak

Miskolc - Van érdeklődés az MVK Zrt. feleslegessé váló régi villamosszerelvényei iránt.

Miskolc - Van érdeklődés az MVK Zrt. feleslegessé váló régi villamosszerelvényei iránt.

Sorra érkeznek az MVK Zrt.-hez a Skoda gyárából az új villamosok. Hétfő óta már tizenhárom szerelvény van Miskolcon. Ha mind a harmincegy jármű megérkezik, mi lesz a sorsa a régi járműparknak? – kérdezte egy olvasónk.

„Az tehát már tudott, hogy a közlekedési vállalathoz a villamosprojekt keretén belül 31 darab új, Skoda 26THU3 típusú, korszerű, alacsonypadlós villamos érkezik, a két utolsó 2015. február 15-ig – kezdte Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. – Az új villamosok érkezésével a meglévő járműpark egy része valóban feleslegessé válik, ezeket a szerelvényeket a mostani tervek szerint az MVK Zrt. értékesíteni fogja.”

Vinnék a régieket

Mint megtudtuk az értékesítés még nem kezdődött el, azonban érdeklődés már van. „Természetesen a most közlekedő Tátra és SGP villamosokból 1-1 darab a helyi közlekedési vállalat méltán népszerű nosztalgia járműparkjának részeként megmarad, hiszen a társaság nagy hangsúlyt fektet nem csak a jövőbe mutató közlekedésfejlesztésre, de a múlt emlékeinek megőrzésére is.

Ezen kívül a Tatra típusú villamosból 6 darab tartalék járműként is megmarad.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában