Helyi közélet

2014.06.24. 10:16

Vodafone: öt év, ötmillió forint a színháznak

Miskolc - A Vodafone Magyarország kiemelt támogatója lett a Miskolci Nemzeti Színháznak.

Miskolc - A Vodafone Magyarország kiemelt támogatója lett a Miskolci Nemzeti Színháznak.Öt éve nyílt meg Miskolcon a mobilszolgáltató regionális ügyfélszolgáltató központja, ebből az alkalomból ötmillió forinttal támogatják a város színházát – – ezt jelentette be hétfőn Diego Massidda, a Vodafone vezérigazgatója.

„Magyarországon 15 éve, Miskolcon öt éve vagyunk jelen és otthon érezzük magunkat” – fogalmazott a vezérigazgató. Hozzátette: kétség sem fér hozzá, hogy 2009-ben a cég jó döntést hozott, amikor Miskolcon nyitott regionális ügyfélszolgálati központot. Beszélt arról a beruházásról is, amelyről áprilisban lapunk is beszámolt: 450 millió forintos bővítésnek köszönhetően 240 új munkahelyet hoztak létre a megyeszékhelyen.

„A miskolci alaptevékenységünkön túl aktív szerepet vállalunk a város sport- és kulturális életében is. A regionális központ munkatársai például évek óta önkéntes munkával támogatják a város intézményeit, például az Miskolci Éltes Mátyás Óvodát és Általános Iskolát, az Egységes Gyógypedagógiai Intézetet, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthonát” – sorolta a vezérigazgató. Azt is kiemelte, hogy a megyei szinten zajló Digitális Otthon programba is bekapcsolódott a Vodafone, azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetben élők felzárkóztatását segítse. „Mindezek méltó folytatása – mondta – a Miskolci Nemzeti Színház támogatása.”

A vezérigazgató azt is hangsúlyozta, nem ez az első eset, amikor a cég a kultúrát támogatja, hiszen a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt „Festők a tükörben - Magyar önarcképek az Uffizi Képtárból” című kiállításnak is főszponzorai voltak.

„A város történetén belül a színháznak speciális szerepe van” – kezdte Kiss Csaba, a teátrum igazgatója. Utalt arra, hogy az ország első kőszínháza közösségi akaratból jöhetett létre. „Ez is mutatja, hogy a miskolci szellemiségben mindig benne volt az újítás képessége” – fogalmazott.

Az igazgató beszélt arról, hogy a korábban 7000 négyzetméteres színház mára 14 ezer négyzetméteres színházi negyeddé bővült, a teátrum mellett helyet adva a színházhoz kapcsolód tevékenységeknek, illetve a színészlakásoknak, azaz egy komplex intézménnyé vált. „Aki először lép be ide, megdöbben, hogy milyen kincs van a kezünkben” – fogalmazott.

A Vodafone támogatása kapcsán elmondta: „Az ötmillió forintot elsősorban a Miskolci Balett fejlesztésére és a szeptemberben műsorra tűzött Hamupipőke előadás létrejöttére fordítjuk. A Vodafone Magyarország példamutató támogatásával lehetőség nyílik arra, hogy a Miskolci Nemzeti Színház az eddigieknél is színesebb repertoárt hozzon létre és bátrabban nyisson a különböző műfajok irányába” – mondta.

– Nem véletlen, hogy egy fiatal csapat, a Miskolci Balett támogatására esett a választás, hiszen a fiatalok felé nyitás egyben az egész régió fejlesztésébe vetett hosszútávú hit és bizalom szimbóluma is – emelte ki Kiss Csaba. „Hogy ezt a jelenlétet a kultúra támogatásával, illetve egy színházat őszintén szerető város intézményének támogatásával is fontosnak tartja hangsúlyozni a Vodafone, pontosan jelzi azt a szándékot, amely a munkahelyteremtésen túl a miskolciak életének gazdagabbá, izgalmasabbá tételét tűzte ki célul” – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában